Exportera från Sverige

Att exportera från Sverige erbjuder företag en chans att växa globalt och få tillgång till nya marknader. Med Sveriges starka ekonomi, innovativa industri och strategiska plats i Europa, är landet ett utmärkt utgångspunkt för global handel.

globe

Att exportera från Sverige erbjuder företag en chans att växa globalt och få tillgång till nya marknader. Med Sveriges starka ekonomi, innovativa industri och strategiska plats i Europa, är landet ett utmärkt utgångspunkt för global handel.

usp

Kostnadseffektivt

usp

Enkelt

usp

Tryggt

usp

Tidseffektivt

Tullregler vid Export Sverige

När du exporterar från Sverige till länder utanför EU måste du ta hänsyn till olika tullregler. Dessa kan variera beroende på destinationslandet och typen av varor du exporterar. Inom EU gäller fri rörlighet för varor, vilket innebär att det generellt sett inte tillkommer några tullar eller avgifter vid export inom EU:s gränser. Men vid export till länder utanför EU kan tullavgifter och andra handelsbarriärer tillkomma. Att förstå dessa tullregler är avgörande för en framgångsrik export från Sverige.

Fördelar med järnvägstransport | EDS

Vad kostar det att exportera från Sverige?

Kostnaderna för att exportera från Sverige kan variera beroende på en rad faktorer. Dessa inkluderar bland annat värdet på de varor du exporterar, destinationslandet, transportmetoden och eventuella tullavgifter. I vissa fall kan du också behöva betala för försäkring och andra avgifter. För att garantera att din export är lönsam, är det viktigt att noggrant beräkna alla dessa kostnader i förväg.

Fördelar med 3PL logistik | Express Delivery

Exportera från Sverige med EDS Logistics

Att exportera varor kräver också logistisk expertis. Här kommer EDS Logistics in i bilden. Med vår gedigna erfarenhet inom logistik och tullhantering kan vi hjälpa dig att exportera dina varor på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Vi kan också erbjuda råd om tullregler, exportdokumentation och andra aspekter av exportprocessen.

Genom att samarbeta med EDS Logistics kan du undvika vanliga fallgropar och säkerställa att din exportprocess löper så smidigt som möjligt. Vi kan hjälpa dig att navigera i det komplexa landskapet av internationell handel, så att du kan fokusera på att utveckla ditt företag och maximera dina vinster.

Lastbil | EDS Logistics

Få ett prisförslag

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig!

FAQ

Vad är ett EORI-nummer och behöver jag det för att exportera från Sverige?

Ett EORI-nummer är ett unikt identifieringsnummer som används för tullhantering inom EU. Om du planerar att exportera till länder utanför EU, behöver ditt företag ett EORI-nummer.

Hur kan jag förstå handelsavtal och ursprungsregler när jag exporterar från Sverige?

Handelsavtal och ursprungsregler kan vara komplexa och det kan vara hjälpsamt att konsultera en exportrådgivare eller en logistikpartner som EDS Logistics för att förstå dem.

Behöver jag en exportlicens för att exportera från Sverige?

Det beror på vad du planerar att exportera. Vissa varor kräver en exportlicens.

lastbil