Containerfrakt

Vår containerfrakt omfattar FCL/LCL, Reefer och Dry container, även tankcontainrar för vätska och kemikalier. Vi samarbetar med utvalda rederier, som matchar vårt värdeerbjudande och kan erbjuda global räckvidd.

  • Konkurrenskraftiga container priser
  • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
  • Snabb och personlig service
bg-image
usp

FCL/LCL

usp

Project Cargo

usp

Reefer

usp

RoRo

usp

Break-bulk

Varför välja containerfrakt

Transportera ert gods säkert och effektivt i med vår container frakt. Sedan ISO-standardiseringens införande på 1900-talet har container frakt blivit en revolutionerande lösning för godstransport, vilket påverkade globaliseringens framsteg. Idag är containerfrakt det främsta valet för frakt över hela världen. Med våra kan tjänster kan ni skicka container till utlandet och får tillgång till världens största containerfartyg som hanterar tusentals ISO-certifierade containrar dagligen. Boka er globala frakt tillsammans med EDS Logistics. Kontakta oss för att få ett prisförslag på er frakt.

Fördelar med containerfrakt  

Containerfrakt erbjuder en mängd fördelar som gör det till det perfekta valet för internationella transporter. Med standardiserade containrar kan du effektivt och säkert transportera varor över hela världen.

  • Underlätta lossning/lastning så att transportfordonens stillestånd minimeras.
  • Skyddar godset mot väder, stöld och transportskador.
  • Olika transportsätt i en logistikkedja till exempel sjöfrakt, tåg och vägtransport.
  • Tillfälligt lagerutrymme, till exempel i väntan på att transporteras.

Med EDS Containerfrakt får du tillgång till dessa fördelar tillsammans med proaktiv service och expertis inom global godstransport.

Mått för containerfrakt 

När man exempelvis ska skicka container till utlandet, finns det olika storlekar på containrarna att välja mellan. Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) har tagit fram mått som är avsedda att lastas på järnvägsvagnar, lastbilar och fraktfartyg. Måtten är accepterade och används av nästan alla länder runt om i världen.

Containerfrakt på fartyg i internationell trafik ska även ha en verifierad bruttovikt, VGM (verified gross mass). Om containern saknar uppgifter i sitt Skeppningsdokument på sin verifierad bruttovikt får den inte lastas på containerfartyget. 

Containrar finns i storlekarna 20 fot, 40 fot, 45 fot, 48 fot, 53 fot och har olika maxvikt beroende storlek. Container frakt priset varierar och utöver dem olika måtten finns det även två olika alternativ att lasta en container på. Beroende på godsets volym, kan det fraktas med annat gods eller i en egen container. Med EDS kan ni även frakta temperaturkänsligt gods, kylda eller frysta varor och mycket mer. Kontakta oss för att få ett prisförslag på er frakt.

Valet av container – FCL/LCL

För att ta reda på vilket fraktsätt som är lämpligast behöver när ni exempelvis ska skicka container till utlandet, behöver vi utgå från hur sändningen ser ut. Godsets storlek är den faktor som avgör vilken containerlösning som blir mest lönsam, beroende på hur stor plats godset behöver i en container. EDS tillhandahåller olika containerstorlekar, vilket underlättar för att en container frakt priset ska bli optimal och kostnadseffektiv. Kontakta oss för att få ett prisförslag för ert gods.

FCL

Detta avser transporter man betalar för en hel container. Det innebär att alla dina varor skickas tillsammans som en enda och att ingen annans varor skickas i din container.

Få ett prisförslag
LCL

Detta avser transporter som kräver mindre än en hel container (antingen 20 fot eller 40 fot). Detta kan vara det mest kostnadseffektiva alternativet för mycket mindre volymer

Få ett prisförslag
lcl eller fcl

Skicka förfrågan och få ett prisförslag på containerfrakt 

När ni ska transportera en container eller skicka container till utlandet finns EDS här vid er sida. Vi tillhandahåller flera olika transportsätt med containerfrakt. Med oss kan ni frakta alla olika typer av gods inklusive farligt gods. 

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
  • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vad kostar container frakt 

Container frakt priset baseras på olika faktorer och skiljer sig från varje leverans beroende på: typ av gods, volym och vikt. Dessutom påverkar oljepriset, växelkurs och vilket transportsätt man väljer kostnaden. Vi på EDS tillhandahåller er en offert på container frakt, vi erbjuder både Spot och kontrakterade priser.

 

Få ett prisförslag
Hur lång tid tar det att frakta en container internationellt?

Leveranstiden varierar beroende på avståndet och den valda fraktmetoden (FCL eller LCL). Generellt kan en internationell sjöfrakt ta mellan 2-7 veckor. Kontakta oss för specifika rutter och tidsramar.

Kontakta oss
Vilka säkerhetsåtgärder vidtas för att skydda mitt gods?

Vi prioriterar säkerheten för ert gods. Alla våra containrar är förseglade och övervakade under transport. Dessutom erbjuder vi försäkring för extra trygghet.

Container

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personal support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport