Om oss

På EDS ansvarar vi för våra kunders logistikkedja från beställning till slutleverans, genom tidseffektiva och kostnadseffektiva transporter. Många företag väljer också att anlita oss som en egen logistikavdelning för pålitlig planering, transport och övervakning av alla beställningar. Oavsett uppdrag är vårt huvudfokus att alla transporter går smidigt, snabbt och säkert genom innovativa skräddarsydda lösningar.

På EDS ansvarar vi för våra kunders logistikkedja från beställning till slutleverans, genom tidseffektiva och kostnadseffektiva transporter. Många företag väljer också att anlita oss som en egen logistikavdelning för pålitlig planering, transport och övervakning av alla beställningar. Oavsett uppdrag är vårt huvudfokus att alla transporter går smidigt, snabbt och säkert genom innovativa skräddarsydda lösningar.

Vår historia

Express Delivery Sweden AB grundades 2011 med ambitionen att vara det självklara valet när det kommer till expresstransport och dedikerad teknisk support längs hela leverantörskedjan.

 

 

Öppen bok | Express Delivery

Tidigt fokus på små och medelstora företag

Mellan 2011 och 2015 låg fokus på att välja bästa möjliga transportsätt för kundens behov, främst genom transparens och kunskap, genom att erbjuda budlösningar och dedikerade fordon. Detta ledde till en växande ambition att skapa en tjänst som fokuserar på små och medelstora företag och förenkla hanteringen av deras transporter. Under 2016 öppnade vi ett Stockholmskontor som gav oss möjlighet att komma närmare våra kunder i huvudstadsregionen.

Fjärdepartslogistik med EDS | Express Delivery

Snabbväxande familj

2017 lanserades Sendify som ett systerbolag till Express Delivery Sweden och båda är nu under samma koncern – Spoc Logistics Group AB. Samma år fördubblades personalstyrkan på Express Delivery Sweden och vi slöt ett avtal med ett stort svenskt fordonsföretag om att hantera deras expresstransporter både in- och utgående. Vi valde även att förfina vårt sätt att arbeta och blev ISO 9001 och ISO 14001 certifierade.

 

Håller växter | Express Delivery

DI Gasell nominerad

Under 2018 & 2019 nominerades vi av DI Gasell till ett av de snabbast växande företagen i Sverige. 2022 genomgick Express Delivery en utveckling vad gäller utseende samt ett namnbyte till EDS Logistics.

Idag arbetar vi på EDS med några av de största företagen inom svensk produktionsindustri och vi bistår även större transportföretag.

LTL frakt med flygplan | Express Delivery

Våra kärnvärden

Mod

Leverans
Leverans är en del av EDS DNA. För oss är det mer än att bara transportera något från A till B. Vi vill leverera en förstklassig service och förenkla logistiken. Vi levererar på förväntningar från våra kunder, våra partners och våra kollegor. Resultat driver oss och gör oss till ett vinnande lag.

Att vara en utmanare
Som utmanare behöver vi mod. Stigen är inte alltid rak och vi färdas i hög hastighet. Vi behöver mod att fatta beslut, men också för att utmana beslut som vi tycker bör omvärderas. Så länge vi är trogna våra kärnvärden är även de svåraste besluten lätta att fatta.

Samarbete

Att vara en lagspelare
På EDS arbetar vi som ett team. Alla bidrar till vår resa och vi hjälper varandra i goda och svåra tider. Lagets resultat är det viktigaste. Men vi älskar också att fira individuella prestationer.

Att vara öppensinnad
Vi uppmuntrar input och insikter eftersom vår organisation är platt och öppensinnad. Vi är också medvetna om och värdesätter det förtroende som skapas genom transparens.

Nyfikenhet

Ett nyfiket tankesätt
Vi föds med nyfikna sinnen och söker alltid efter förbättringar. Vi utmanar en konservativ industri, vilket innebär att vi måste övervaka världen omkring oss och alltid stanna kvar i loopen. Nyfikenhet leder till intresse, och intresse för insatser utanför varje individs specialområde.

Att vara innovativ
EDS utmanar det gamla och ska ses som en innovationskraft i en konservativ bransch. Vi stärker och uppmuntrar individuella initiativ. Vi värderar våra kunder högt och vi har ett användarcentrerat förhållningssätt till problemlösning.

Drivs av evolution
Vi strävar efter att se saker växa – organisationen, våra team och oss själva. Vi lär oss hela tiden av varandra och är övertygade om att personlig utveckling är viktig. Vi arbetar hårt med att etablera ett tillväxttänk både på individ- och organisationsnivå.

Kvalitet och kompetens