Vägtransport

  • Kostnadseffektiva logistiklösningar
  • Express transport
  • FCL / LCL
bg-image

Flexibelt

Korta transittider

Kostnadseffektivt

Tryggt

Vad är vägtransport?

Vägtransport är ett samlingsnamn för olika typer av motorfordon och det mest förekommande fraktsättet inom Europa. Genom vägtransport transporterar man gods på ett effektivt sätt från en punkt till en annan. EDS vägnätverk, Express Dedicated Network™, är kontinuerligt expanderande och sträcker sig över hela Europa. Nätverket består av ett flertal expresshubbar där vi även har möjlighet att samlasta om era sändningar med full kontroll utan att påverka ledtid eller leveranstid. Vårt mål är att se till att ni inte förlorar produktivitet när ni transporterar ert gods på ett tryggt och effektivt sätt. Vi erbjuder många tjänster inom vägtransport och har dedikerade transporter över hela Europa – även utanför normala arbetstider. EDS finns alltid när ni behöver oss. 

Vägtransport av gods – Ett attraktivt fraktalternativ 

Vägtransport av gods har blivit ett allt mer attraktivt fraktalternativ. Den främsta anledningen är kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av last. Det vanligaste att frakta vid vägtransport av gods är exempelvis pall-, stycke-, partigods och hellaster. 

När ni fraktar ert gods med våra åkare får ni välja om ni vill frakta FTL (Full Truckload Truck) eller LTL (Less Truckload), ett val som har stor inverkan på både ledtider och fraktkostnader. 

Om ert gods inte är av tillräckligt stora volymer för att fylla hela lastutrymmet kan LTL-frakt, där du delar på lastutrymmet med andra importörer, vara ett mer kostnadseffektiv alternativ.

Att tänka på vid vägtransport av farligt gods 

I frågan om transport av farligt gods finns det vissa lagar och bestämmelser för hur det ska hanteras. Bestämmelser för vägtransport av farligt gods finns i regelverket ADR (internationellt) respektive ADR-S (nationellt). Lagen (2006:263) och förordningen (2006:311) om transport av farligt gods innehåller de grundläggande bestämmelserna. EDS hjälper er att transportera all typ av gods. 

Vad gäller vid inrikes vägtransport?

När det gäller inrikes vägtransport finns det en lag (LIV) som tillämpas på avtal vid godstransport på väg mellan olika orter i Sverige, om avtalet avser transport mot ersättning. Lagen om inrikes vägtransport (LIV) gäller även om transporten går via ett annat land om lastning och lossning sker i Sverige. Om fraktavtalet är enligt internationell godsbefordran på väg (CMR) gäller dock speciella fordringar. Vi på EDS hjälper er med er inrikes vägtransport.

EDS tjänster inom vägtransport

EDS tillhandahåller ett flertal tjänster inom vägtransport beroende på vad ni är i behov av. Vi tar ett helhetsansvar för er logistikkedja, från order till slutleverans – och optimerar strategiskt er kontinuerliga orderprocess.

Vår dedikerade vägtransport är alternativet om ni behöver ert gods levererat snabbt. Vi erbjuder tjänster inom vägtransport med olika typer av fordon, temperaturkontrollerade och med hög säkerhet, som möter era krav för varje specifik sändning. Denna tjänst är tidseffektiv, flexibel och tar er från punkt A till B – Vi finns här för er dygnet runt.

Express

Förlora inte en minut i produktivitet när er sändning skickas på snabbast möjliga sätt på väg via vårt Express Dedicated Network™. 

Få ett prisförslag
Samlast

Nyttja det specialiserade Express Dedicated Network™ när det är möjligt att samlasta ert gods med annat gods. Nätverket består av ett flertal expresshubbar där vi har möjlighet att lasta om era sändningar med full kontroll utan att påverka ledtid eller leveranstid.

Få ett prisförslag
Projekt

När ni behöver transportera en icke-standardiserad sändning av varor till en specifik plats vid en specifik tidpunkt – eller i större skala än era vanliga leveranser – då har vi en speciallösning för er. Berätta för oss om ert företags transport- och logistiska utmaningar så skräddarsyr vi en lösning för ert projekt.

Få ett prisförslag

Få ett prisförslag på vägtransport.

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom kort.

Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vad är vägtransport?

Vägtransport är det mest förekommande fraktsättet inom Europa. Det är ett effektivt fraktalternativ med kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av gods. EDS erbjuder många tjänster inom vägtransport och har dedikerade transporter över hela Europa – även utanför normala arbetstider.   

För vilka transporter gäller lagen om inrikes vägtransporter (LIV)

Lagen om inrikes vägtransporter gäller för godstransporter på väg mellan olika orter inom Sverige när avtalet avser transport mot ersättning. 

Är vägtransporttjänster säkra?

EDS vägtransporttjänster är temperaturkontrollerade fordon med hög säkerhet, som möter era krav för varje specifik sändning. Vi finns tillgängliga för er dygnet runt och säkerställer att ert gods kommer fram tryggt. 

 

 

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Fem anledningar att välja EDS vid vägtransport

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

Transparenta

Vi är transparenta kring rutt, kostnader och vital information som rör er vägtransport

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001