Vägtransport

Förlora inte en minut av produktivitet när ert gods skickas via den snabbaste möjliga rutten i vårt vägnätverk Express Dedicated Network. Med dedikerad tidsinställd hämtning, levererar vi alla typer av gods över hela världen  – även utanför ordinarie öppettider – så finns vi där, när ni behöver oss. 

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Snabb och personlig service
bg-image
usp

FTL / LTL

usp

Inrikes transport

usp

Utrikes transport

usp

Farligt gods

Vägtransport inom Europa

EDS vägtransport nätverk, Express Dedicated Network™, är ett kontinuerligt expanderande nätverk som sträcker sig över hela Europa. Nätverket består av ett flertal hubbar där vi  har möjlighet att samlasta era sändningar med full kontroll utan att påverka ledtid eller leveranstid. Vårt mål är att se till att ni inte förlorar produktivitet när ni transporterar ert gods på ett tryggt och effektivt sätt. Vi erbjuder dedikerade vägtransporter över hela Europa – även utanför normala arbetstider. EDS är alltid tillgängliga när ni behöver oss. 

 

Inrikes vägtransport

Transport av varor inom landet behöver inte vara komplicerat. Med EDS Logistics vid er sida erhåller ni en kombination av pålitlighet, flexibilitet och kostnadseffektivitet vägtransport. Med vårt dedikerade nätverk ser vi till att ert gods når sitt mål i tid. 

Via EDS inrikes vägnätverk av kontrakterade åkare så har vi täckning över större delarna av Sverige. Ni har möjlighet att boka allt från direktbil oavsett storlek på fordonet till samlast, samt kapacitet att hantera tempererat och farligt gods. 

Oavsett om det är en brådskande leverans som behöver nå sin destination över natten eller en större transport som behöver planeras väl i förväg, är EDS Logistics ett tryggt val för inrikes vägtransport.

Lagen om inrikes vägtransport (LIV)

När det gäller inrikes vägtransport finns det en lag (LIV) som tillämpas på avtal vid godstransport på väg mellan olika orter i Sverige, om avtalet avser transport mot ersättning. Lagen om inrikes vägtransport (LIV) gäller även om transporten går via ett annat land om lastning och lossning sker i Sverige. Om fraktavtalet är enligt internationell godsbefordran på väg (CMR) gäller dock speciella fordringar. Vi på EDS hjälper er med inrikes vägtransport.

frakt

Vägtransport av gods

Vägtransport av gods har blivit ett allt mer förekommande fraktalternativ. Den främsta anledningen är kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av last. Det vanligaste att frakta vid vägtransport av gods är exempelvis pall-, stycke-, partigods och hellaster. 

När ni fraktar ert gods med våra kontrakterade åkare får ni välja om ni vill frakta FTL (Full Truckload Truck) eller LTL (Less Truckload), ett val som har stor inverkan på både ledtider och fraktkostnader. 

Om ert gods inte har tillräckligt stora volymer för att fylla hela lastutrymmet kan LTL-frakt, där du delar på lastutrymmet med andra importörer, vara ett mer kostnadseffektivt alternativ.

 Vägtransport av farligt gods 

I frågan om transport av farligt gods finns det vissa lagar och bestämmelser för hur det ska hanteras. Bestämmelser för vägtransport av farligt gods finns i regelverket ADR (internationellt) respektive ADR-S (nationellt). Lagen (2006:263) och förordningen (2006:311) om transport av farligt gods innehåller de grundläggande bestämmelserna. 

Vi erbjuder att transportera farligt gods säkert och i enlighet med kraven, prioriterar efterlevnad av regelverk, specialiserad utrustning och noggrann planering. Vi säkerställer säker leverans av farligt material genom omfattande riskhantering och efterlevnad av transportbestämmelser.

Kompletta tjänster inom vägtransport

EDS tillhandahåller ett flertal tjänster inom vägtransport beroende på vad ni är i behov av. Vi tar ett helhetsansvar för er logistikkedja, från order till slutleverans – och optimerar strategiskt er kontinuerliga transportprocess

Vår dedikerade vägtransport är alternativet när ni behöver ert gods levererat snabbt. Vi erbjuder tjänster inom vägtransport med olika typer av fordon, temperaturkontrollerade och med hög säkerhet, som möter era krav för varje specifik sändning. Denna tjänst är tidseffektiv, flexibel och tar er från punkt A till B – Vi finns här för er dygnet runt.

Express

Förlora inte en minut i produktivitet när er sändning skickas på snabbast möjliga sätt på väg via vårt Express Dedicated Network™. 

Få ett prisförslag
Samlast

Nyttja det specialiserade Express Dedicated Network™ när det är möjligt att samlasta ert gods med annat gods. Nätverket består av ett flertal expresshubbar där vi har möjlighet att lasta om era sändningar med full kontroll utan att påverka ledtid eller leveranstid.

Få ett prisförslag
Projekt

När ni behöver transportera en icke-standardiserad sändning av varor till en specifik plats vid en specifik tidpunkt – eller i större skala än era vanliga leveranser – då har vi en speciallösning för er. Berätta för oss om ert företags transport- och logistiska utmaningar så skräddarsyr vi en lösning för ert projekt.

Få ett prisförslag

Få ett prisförslag på vägtransport!

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
  • Vi har lång erfarenhet av expresslösningar, inrikes och utrikes vägtransport

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vad är vägtransport?

Vägtransport är det mest förekommande fraktsättet inom Europa. Det är ett effektivt fraktalternativ med kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av gods. EDS erbjuder många tjänster inom vägtransport och har dedikerade transporter över hela Europa – även utanför normala arbetstider.   

För vilka transporter gäller lagen om inrikes vägtransporter (LIV)

Lagen om inrikes vägtransporter gäller för godstransporter på väg mellan olika orter inom Sverige när avtalet avser transport mot ersättning. 

Är vägtransporttjänster säkra?

EDS vägtransporttjänster är temperaturkontrollerade fordon med hög säkerhet, som möter era krav för varje specifik sändning. Vi finns tillgängliga för er dygnet runt och säkerställer att ert gods kommer fram tryggt. 

 

 

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

Kontakta oss

Fem anledningar att välja EDS vid vägtransport

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

Transparenta

Vi är transparenta kring rutt, kostnader och vital information som rör er vägtransport

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001