FTL Transport

Med vår dedikerade vägtransport tillhandahåller vi olika typer av fordon, som är temperaturkontrollerade, med hög säkerhet och möter era krav för varje specifik sändning

  • Kostnadseffektiv logistiklösning
  • Trygg transport
  • Snabb service

Med vår dedikerade vägtransport tillhandahåller vi olika typer av fordon, som är temperaturkontrollerade, med hög säkerhet och möter era krav för varje specifik sändning

  • Kostnadseffektiv logistiklösning
  • Trygg transport
  • Snabb service

Vad innebär FTL transport

FTL även kallat Full truck load innebär att hela lastutrymmet i en lastbil är tillägnat åt en specifik sändning. FTL logistik används vanligtvis för större volymer, med kort ledtid och effektiv sändning. Godset går direkt från avsändaren till mottagaren utan att behövas lastas om. När en avsändare har tillräckligt med frakt för att fylla en trailer är FTL transport det mest kostnadseffektiva alternativet.

Vad är FTL transport | Express Delivery

Skillnaden på FTL och LTL

Motsatsen till FTL är LTL och står för Less-than-truckload. Vid LTL transport delar ditt företag lastutrymme, och därmed även transportkostnaderna med andra företag.

När man bokar LTL bokar man en del i lastrummet och betalar bara för det utrymme godset väger samt tar upp. 

  • Full truck load = Full lastbil
  • Less than truckload = Del av lastbil

Även fast man inte fyller ett hel lastbil kan FTL-logistik vara nödvändigt exempelvis vid transport av farligt gods.

Skilland på FTL och LTL | Express Delivery

Fördelar FTL

Den främsta fördelen med FTL-transport är att godset befinner sig i samma transport hela vägen fram till mottagare. Med färre stopp och risker minskar potentialen för förseningar. Sannolikheten för hämtning i tid (OTP) och leverans i tid (OTD) kommer automatiskt att öka genom att ta bort viss risk för oväntade förseningar.

En full lastbil är mindre riskabelt än LTL eftersom det finns färre kontaktpunkter längs vägen. Risken för skadat gods bestäms vanligtvis av hur lång tid det tar för en lastbil att nå sin slutdestination. Försändelsen behöver inte konsolideras eller försvinna med andra under Full truck load. Det finns nämligen inget behov att flytta gods för att lossa andra.

FTL är ett utmärkt transportalternativ för stort, ömtåligt eller farligt gods. Eftersom flera högrisk-laster får vanligtvis inte transporteras i samma lastbil — är inte LTL frakt nåt att föredra.

Nackdelar FTL 

I vissa fall kan FTL vara ett dyrare alternativ om man inte har möjlighet att fylla hela lastutrymmet. EDS hjälper dig alltid med att ta fram en kostnadseffektiv lösning utifrån era önskemål och specifikationer. 

Fördelar med FTL | Express Delivery

Att tänka på när du väljer FTL transport

Valet mellan LTL och FTL kan vara svårt. Faktorer som påverkar valet kan exempelvis vara godsets storlek, budget, tid och om det är farligt eller känsligt gods. 

FTL frakt är ett utmärkt kostnadseffektivt alternativ för företag när de transporterar stora volymer gods. Med kort transit, minimal frakthantering och förutbestämda hämtnings- och leveranstider hjälper EDS er att förbättra effektiviteten och sänka kostnaderna mer er FTL-transport. Vi finns med från start och fungerar som en helhetslösning. Låt EDS ta hand om allt som rör er transport — så kan ni fokusera på det viktiga.

FTL transport | Express Delivery

FTL-transport med EDS

Med vår dedikerade vägtransport tillhandahåller EDS olika typer av fordon, som är temperaturkontrollerade, med hög säkerhet och möter era krav för varje specifik sändning. Vi säkerställer expressleveranser och effektiv planering av rutter. EDS specialiserade nätverk, Express Dedicated Network™, är kontinuerligt expanderande och sträcker sig över hela Europa. Om du behöver hjälp när du ska välja transportsätt till ditt företag är det bara att kontakta oss på EDS.

FTL transport med EDS | Express Delivery

Få ett prisförslag på FTL transport

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom kort.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport