Import från Asien

Att importera varor från Asien innebär att man behöver förstå en rad komplexa tull- och handelsbestämmelser.  Vi har expert kunskap om de handelsavtal, importbestämmelser och logistiska krav som gäller när man importerar varor från Asien till Sverige.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service
bg-image

Fördelar med att importera från Asien

Att importera varor från Asien kan innebära tillgång till högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Asien, med sin enorma produktionskapacitet och teknologiska förmåga, erbjuder en mängd olika produkter som kan ge ert företag en konkurrensfördel.

Vi på EDS Logistics, har den kunskap, erfarenhet och infrastruktur som krävs för att hantera er import från Asien. Vårt nätverk av partners och våra avancerade logistiklösningar gör att vi kan leverera era varor på ett snabbt, pålitligt och kostnadseffektivt sätt.

Effektiv tredjepartslogisitk | Express Delivery

Vad innebär det att importera från Asien?

Att importera varor från Asien till Sverige innebär att föra in varor från ett asiatiskt land till Sverige för försäljning eller användning här. Detta innefattar en rad steg, inklusive inköp av varor, säkerställande av lämplig transport, genomförande av nödvändiga tullförfaranden och betalning av eventuella tullar och skatter.

Alla dessa steg kan kräva en betydande mängd tid och kunskap, särskilt när det gäller att förstå och tillämpa de komplexa tull- och handelsbestämmelser som gäller för import av varor från Asien.

Skicka gods utomlands | EDS

Vad krävs för att importera från Asien?

F-skatt och momsregistrering:

Alla företag som importerar varor till Asien måste vara registrerade för F-skatt och moms. Företaget måste också registrera sig hos Tullverket för att kunna göra tulldeklarationer.

EORI-nummer:

För att kunna handla med varor över gränserna, måste företaget ha ett EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification number). Detta nummer används i alla kontakter med tullmyndigheter inom EU.

Produktregler och standarder:

Importerade varor måste följa relevanta produktregler och standarder i Sverige och EU. Dessa regler kan inkludera säkerhetskrav, märkningskrav, och specifika krav för vissa produkttyper.

Tulldeklaration:

Även om tullavgifter inte tillämpas vid import av varor från vissa asiatiska länder till Sverige tack vare frihandelsavtal, krävs det ändå en tulldeklaration. Det innebär att ni måste deklarera varorna till Tullverket, även om ingen tull ska betalas. Detta är en viktig del i importprocessen och kräver noggrannhet för att säkerställa att alla relevanta regler och bestämmelser följs. Hos EDS Logistics, kan vi hjälpa er att navigera i denna process och säkerställa att allt sköts korrekt och effektivt.

Moms:

Moms på importvaror betalas i Sverige och inte i ursprungslandet. Du behöver ange och betala moms på varorna i din momsdeklaration.

Dokumentation:

Du måste kunna presentera nödvändiga dokument för att bevisa varornas ursprung, värde och typ. Detta kan inkludera fakturor, transportdokument, licenser och certifikat.

Hur EDS kan hjälpa er med Asien import

På EDS Logistics, har vi det nödvändiga nätverket, infrastrukturen och expertkunskapen för att effektivt hantera era importbehov från Asien till Sverige. Vi erbjuder en rad tjänster, inklusive sourcing, transport och logistik, tullklarering och leveranskedjehantering.

Vi arbetar nära er för att förstå era unika behov och skräddarsyr sedan en lösning som passar just er. Vi tar hänsyn till alla aspekter av er importprocess, från att välja rätt leverantör och produkt i Asien, till att hantera logistiken för att säkerställa att era varor kommer fram till Sverige på ett säkert, snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Vår mission är att göra importprocessen så enkel och bekymmersfri som möjligt för er. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa er att optimera era importprocesser från Asien. Vi ser fram emot att vara er partner i denna resa.

Godstransport | Express Delivery

Få ett prisförslag på import från Asien

 • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
 • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
 • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vilka länder i Asien har EU frihandelsavtal med?

EU har frihandelsavtal med flera länder i Asien, inklusive Sydkorea, Vietnam, Singapore och Japan.

Hur lång tid tar det att importera varor till Sverige från Asien?

Tidsramen för import till Sverige från Asien kan variera beroende på olika faktorer såsom transportmetod, varutyp, och logistikplanering. På EDS Logistics, optimerar vi logistiken för att säkerställa att era varor anländer så snabbt och effektivt som möjligt.

Hur beräknar jag tullavgiften när jag importerar varor från Asien till Sverige?

Tullavgifter beräknas baserat på varans tullvärde, vilket vanligtvis är köpeskillingen plus vissa transport- och försäkringskostnader. Den specifika tullsatsen varierar beroende på varans typ och ursprungsland. EDS Logistics kan hjälpa er att beräkna dessa avgifter och hantera hela tullprocessen.

FTL transport med EDS | Express Delivery

Varför EDS Logistics

Skräddarsydda leveranser

 • Förtroende: Med EDS vid din sida prioriteras och vårdas din försändelse.
 • Sömlös logistik: Vårt team lägger konsekvent strategier för dina leveransbehov, genom proaktiv information och ansvar.
 • Riskreducering: Vi arbetar aktivt för att minska potentiella risker.
 • Leveranssäkerhet: 99,5 % leveransnoggrannhet.

Globala lösningar

 • Globalt nätverk: Samarbeta med ett elitnätverk av pålitliga agenter över hela världen.
 • Top-tier Partnerships: Nära samarbete med världens ledande rederier. 
 • Expertis: Omfattande kunskap inom specialiserade logistikområden. 
 • Globala lösningar: Erbjuder transportlösningar i global skala.

Leverans i tid

 • Expressleveranser: Hantera försändelser i rätt tid, transporter i tid inom produktionslinjen.
 • Omfattande erfarenhet: Utnyttja vår samlade år av erfarenhet.
 • Autonomi: Befogenhet att identifiera de bästa vägarna och metoderna.
 • Pålitliga lösningar: Åtagande att presentera de snabbaste och mest pålitliga alternativen.