Import inom EU

EDS Logistics är specialister på att stödja företag att effektivt importera varor, särskilt inom EU. Som en pålitliga import firma hanterar vi allt från bokning till slutleverans, vilket frigör er tid till att fokusera på vad ni gör bäst – att driva och utveckla er verksamhet.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service
globe

EDS Logistics är specialister på att stödja företag att effektivt importera varor, särskilt inom EU. Som en pålitliga import firma hanterar vi allt från bokning till slutleverans, vilket frigör er tid till att fokusera på vad ni gör bäst – att driva och utveckla er verksamhet.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service

Importera varor inom EU till Sverige

Att importera varor till Sverige från EU innebär att man behöver förstå och följa de regler och processer som gäller. Vid import inom EU finns det specifika förfaranden att följa. Eftersom Sverige är medlem i EU, finns det ingen tull på varor importerade från andra EU-länder. Däremot är det nödvändigt att redovisa importen i företagets momsdeklaration.

På EDS Logistics, har vi gedigen erfarenhet av att hantera dessa förfaranden. Vi tar hand om alla formaliteter för er, för att säkerställa att er importprocess är effektiv och bekymmersfri.

Skicka gods med Express Delivery | EDS

Vilka regler gäller vid import till Sverige från EU?

För att kunna följa rätt importförfaranden är det viktigt att känna till de grundläggande reglerna för import till Sverige från EU. Vid import inom EU finns det inga tullavgifter, men moms ska redovisas i Sverige och inte i ursprungslandet.

 

Fördelar med FTL | Express Delivery

Import kostnad – Vad kostar det?

När ni importerar varor, är importkostnaden en viktig faktor att beakta. För import från EU till Sverige, består dessa kostnader huvudsakligen av transportkostnader och mervärdesskatt. Andra avgifter kan tillkomma beroende på varornas karaktär. Med EDS Logistics får ni full transparens och konkurrenskraftiga priser. Vi hjälper er att förstå alla delar av importkostnaden, så att ni kan planera och budgetera effektivt.

Fördelar med att importera varor till Sverige från EU

Det finns flera fördelar med att importera varor till Sverige från EU. För det första, eftersom Sverige är medlem i EU, finns det ingen tull på varor från andra EU-länder. För det andra, tack vare den inre marknaden, kan varor röra sig fritt mellan medlemsstaterna, vilket förenklar logistiken. Hos EDS Logistics, utnyttjar vi dessa fördelar till fullo för att ge er bästa möjliga service och värde

frakt

Vad krävs för att importera till Sverige inom EU?

F-skatt och momsregistrering:

Alla företag som importerar varor till Sverige måste vara registrerade för F-skatt och moms. Företaget måste också registrera sig hos Tullverket för att kunna göra tulldeklarationer.

EORI-nummer:

För att kunna handla med varor över gränserna inom EU, måste företaget ha ett EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification number). Detta nummer används i alla kontakter med tullmyndigheter inom EU.

Produktregler och standarder:

Importerade varor måste följa relevanta produktregler och standarder i Sverige och EU. Dessa regler kan inkludera säkerhetskrav, märkningskrav, och specifika krav för vissa produkttyper.

Tulldeklaration:

Även om tullavgifter inte tillämpas vid import av varor från andra EU-länder till Sverige, krävs det ändå en tulldeklaration. Detta innebär att du behöver deklarera varorna till Tullverket, även om ingen tull ska betalas.

Moms:

Moms på importvaror betalas i Sverige och inte i ursprungslandet. Du behöver ange och betala moms på varorna i din momsdeklaration.

Dokumentation:

Du måste kunna presentera nödvändiga dokument för att bevisa varornas ursprung, värde och typ. Detta kan inkludera fakturor, transportdokument, licenser och certifikat.

EDS Logistics – Er tillförlitliga import firma 

Som er pålitliga import firma tar vi hand om hela processen för att importera varor till Sverige. Vi hanterar allt från logistik till leverans direkt till er dörr, och ser till att era varor anländer i tid och i perfekt skick. Vår expertis inom import till Sverige från EU, kombinerat med vår strävan efter utmärkt kundservice, gör oss till det självklara valet för alla era importbehov.

Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa er att optimera er importprocess och minska era importkostnader. Vi ser fram emot att bli er tillförlitliga import firma och bidra till ert företags framgång. Med EDS Logistics, är er import till Sverige i trygga händer.

Containers | Express Delivery

Få ett prisförslag på import inom EU

 • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
 • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
 • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Behöver jag ett EORI-nummer för att importera varor till Sverige?

Ja, alla företag som importerar varor till Sverige behöver ett EORI-nummer. Detta nummer används i alla kontakter med tullmyndigheterna inom EU. På tullverkets hemsida ansöker man om ett EORI-nummer.

Vilka regler gäller för import till Sverige från EU?

Import inom EU till Sverige är fritt från tullavgifter. Men du måste redovisa momsen för importvarorna i din momsdeklaration i Sverige.

Hur lång tid tar det att importera varor till Sverige från EU?

Tidsramen för import till Sverige från EU kan variera beroende på olika faktorer såsom transportmetod, varutyp, och logistikplanering. På EDS Logistics, optimerar vi logistiken för att säkerställa att era varor anländer så snabbt som möjligt.

Importera varor med EDS | Express Delivery

Varför EDS Logistics

Skräddarsydda leveranser

 • Förtroende:Med EDS vid din sida prioriteras och vårdas din försändelse.
 • Sömlös logistik: Vårt team lägger konsekvent strategier för dina leveransbehov, genom proaktiv information och ansvar.
 • Riskreducering: Vi arbetar aktivt för att minska potentiella risker.
 • Leveranssäkerhet: 99,5 % leveransnoggrannhet.

Globala lösningar

 • Globalt nätverk: Samarbeta med ett elitnätverk av pålitliga agenter över hela världen.
 • Top-tier Partnerships: Nära samarbete med världens ledande rederier. 
 • Expertis: Omfattande kunskap inom specialiserade logistikområden. 
 • Globala lösningar: Erbjuder transportlösningar i global skala.

Leverans i tid

 • Expressleveranser: Hantera försändelser i rätt tid, transporter i tid inom produktionslinjen.
 • Omfattande erfarenhet:Utnyttja vår samlade år av erfarenhet.
 • Autonomi: Befogenhet att identifiera de bästa vägarna och metoderna.
 • Pålitliga lösningar: Åtagande att presentera de snabbaste och mest pålitliga alternativen.