Importera från Danmark

Import Danmark kan vara en mycket lönsam affärsstrategi för svenska företag som vill bredda sina produktlinjer, eller helt enkelt dra nytta av de kvalitetsprodukter och tjänster som erbjuds av våra sydliga grannar. Även om Danmark och Sverige är båda medlemmar i EU och därmed omfattas av EU:s regler för fri handel, är det fortfarande viktigt att förstå tullreglerna, kostnaderna, och de bästa metoderna för import Danmark.

globe

Import Danmark kan vara en mycket lönsam affärsstrategi för svenska företag som vill bredda sina produktlinjer, eller helt enkelt dra nytta av de kvalitetsprodukter och tjänster som erbjuds av våra sydliga grannar. Även om Danmark och Sverige är båda medlemmar i EU och därmed omfattas av EU:s regler för fri handel, är det fortfarande viktigt att förstå tullreglerna, kostnaderna, och de bästa metoderna för import Danmark.

Tullregler vid import från Danmark till Sverige

Eftersom Sverige och Danmark är medlemmar i EU finns det inga tullavgifter att betala när ni importerar varor från Danmark. Varor kan röra sig fritt mellan EU-länderna utan att tullas, vilket underlättar handeln betydligt. Dock, för att kunna importera varor till Sverige, måste företag vara registrerade för moms i Sverige och ha ett momsregistreringsnummer.

Oavsett om det rör sig om B2B- eller B2C-transaktioner, är det nödvändigt att lämna in en importdeklaration till Tullverket för varor som importeras från Danmark till Sverige. Dessa dokument kan innehålla information om varornas ursprung, beskrivning, kvantitet och värde.

FAQ om 5PL | EDS

Vad kostar det att importera från Danmark?

Den totala kostnaden för import Danmark beror på flera faktorer. Dessa kan inkludera värdet på varorna, transportkostnader och försäkringskostnader.

Det är viktigt att notera att även om det inte finns några tullavgifter att betala vid import  Danmark, kan det fortfarande finnas vissa avgifter att betala till Tullverket. Till exempel, om varor inte deklareras korrekt vid import, kan Tullverket utdöma böter eller straff.

Skicka gods utomlands | EDS

Enklaste sättet för import Danmark

Att anlita en pålitlig logistikpartner kan underlätta hela importprocessen betydligt. Ett bra expeditionsföretag som EDS Logistics, hjälper till att säkerställa att alla tullformaliteter sköts korrekt, att transporten sker på det mest effektiva sättet och att alla avgifter och kostnader hålls till ett minimum.

Intermodala transporter | EDS

Snabbguide för att importera från Danmark

1.  Ansök om ett Eori-nummer från Tullverket. Detta nummer är nödvändigt för alla företag som genomför handel med länder utanför EU.

2. Undersök produktkraven i Danmark. Detta kan innefatta säkerhetsstandarder, märkning och förpackningskrav.

3. Kontrollera om det finns några importrestriktioner för din produkt i Sverige eller exportrestriktioner i Danmark.

4. Lämna in en tulldeklaration till Tullverket när du importerar. Detta dokument anger vilka varor du importerar, deras värde, och varifrån de kommer.

5. Var medveten om att svensk moms ska läggas till på fakturorna vid import från Danmark. 

Gostransport med flygplan | Express delivery

Importera från Danmark med EDS Logistics

Med sin expertis inom logistik och transport, kan EDS Logistics erbjuda en smidig, kostnadseffektiv och pålitlig importservice från Danmark. Vårt team av erfarna logistikspecialister arbetar hårt för att garantera att dina varor kommer fram i tid och i perfekt skick.

Oavsett om ert företag är nya i importverksamheten eller en erfaren importör, kan EDS Logistics erbjuda den support och vägledning ni behöver för att göra er import från Danmark så enkel och bekymmersfri som möjligt. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa ert företag att växa och blomstra genom att importera från Danmark.

Få ett prisförslag

Fyll i formuläret och kontaktar dig inom kort.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vilka tullregler gäller vid import från Danmark till Sverige?

Eftersom både Sverige och Danmark är medlemmar i EU, finns det inga tullavgifter när du importerar varor från Danmark. Dock måste företag vara registrerade för moms och ha ett momsregistreringsnummer i Sverige för att importera varor.

Vad kostar det att importera från Danmark?

Den totala kostnaden för att importera varor från Danmark beror på flera faktorer, inklusive värdet på varorna, transportkostnader och försäkringskostnader. Även om det inte finns några tullavgifter att betala vid import från Danmark, kan det ändå finnas vissa avgifter att betala till Tullverket.

Hur lång tid tar det att importera varor från Danmark?

Leveranstiden för varor från Danmark till Sverige kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av transport som används och varorna själva. EDS Logistics strävar efter att säkerställa att dina varor levereras så snabbt och effektivt som möjligt.

logistik