Import från England

När man ser på världskartan över handelspartners är England en självklar aktör. Men sedan Brexit har import från England till Sverige förändrats. Låt EDS Logistics guida er genom processen och hjälpa er med import från England.

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
  • Snabb och personlig service
bg-image

Importera varor från England till Sverige

England har en stark och varierad industri som producerar allt från högteknologiska produkter till högkvalitativa livsmedelsprodukter och avancerade bilar. England är en av världens ledande tillverkare av varor och tjänster, vilket gör det till en attraktiv källa för import till Sverige.

flygfrakt

Importera från England efter Brexit

Brexit innebär att England inte längre är en del av EU:s inre marknad och tullunion, vilket har lett till ändrade regler och förordningar för import från England. Även om handelsavtalet mellan EU och Storbritannien innebär att det inte finns några tullavgifter på varor av ursprung från Storbritannien eller EU.

Trots denna tullfrihet innebär Brexit fortfarande betydande ändringar i hur handel bedrivs. För det första krävs nu tulldeklarationer för varor som transporteras mellan EU och Storbritannien. Detta inkluderar att tillhandahålla detaljerad information om varornas ursprung, värde och mottagare.

För det andra, även om varor kan vara tullfria, kan de fortfarande vara föremål för moms vid punkten för import. Dessutom kan vissa varor, såsom livsmedel och jordbruksprodukter, kräva ytterligare hälsocertifikat eller andra dokument för att importeras.

Tullregler vid import från England

Efter Brexits genomförande den 1 januari 2021, är England inte längre en del av EU:s tullunion, vilket har lett till förändrade tullregler för import från England till Sverige. Dessa ändringar påverkar både företag och privatpersoner.

När ni importerar varor från England till Sverige, kommer varorna att behöva en tulldeklaration och i vissa fall även ytterligare certifikat eller licenser.

När det gäller moms, måste importmomsen betalas när varorna kommer in i Sverige. Momsen beräknas på det belopp som varorna kostade vid köpet, inklusive frakt- och försäkringskostnader, samt eventuella tullar som kan tillkomma.

Det är även viktigt att notera att tullreglerna kan variera beroende på vilken typ av varor som importeras. Till exempel kan livsmedel, djur, växter, teknik och kemikalier alla ha särskilda regler som måste följas.

Flygfrakt | Express Delivery

Importera från England med EDS Logistics

Med EDS Logistics som er partner kan ni säkerställa att processen att importera från England är så enkel och problemfri som möjligt, trots de förändrade förutsättningarna efter Brexit. Vårt team av experter kan hantera alla aspekter av importprocessen, inklusive tullklarering, dokumentation och leverans.

Vare sig ni redan importerar varor från England eller funderar på att börja, kan EDS Logistics erbjuda den service och expertis ni behöver för att göra processen enkel och effektiv. Kontakta oss idag för att ta reda på mer om hur vi kan hjälpa er att navigera i det nya handelslandskapet med England.

Få ett prisförslag på import från England

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
  • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vilka tullregler gäller vid import från England till Sverige?

Eftersom England inte längre är en del av EU:s inre marknad och tullunion, har reglerna för import från England ändrats. Även om handelsavtalet mellan EU och Storbritannien innebär att det inte finns några tullavgifter på varor av ursprung från Storbritannien eller EU, krävs nu tulldeklarationer för varor som transporteras mellan EU och Storbritannien.

Vad kostar det att importera från England?

Priset för att importera från England varierar beroende på olika faktorer. Detta inkluderar bland annat vilken typ av varor du importerar, transportmetod och försäkringar. Hos EDS Logistics arbetar vi för att ge dig en tydlig och transparent kostnadsbild för hela din importprocess.

Hur lång tid tar det att importera varor från England?

Leveranstiden för varor från England till Sverige kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av transport som används och varorna själva. EDS Logistics strävar efter att säkerställa att dina varor levereras så snabbt och effektivt som möjligt.

Hur har Brexit påverkat importen från England?

Brexit innebär att England inte längre är en del av EU:s inre marknad och tullunion, vilket har lett till ändrade regler och förordningar för import från England. Även om handelsavtalet mellan EU och Storbritannien innebär att det inte finns några tullavgifter på varor av ursprung från Storbritannien eller EU, krävs nu tulldeklarationer för varor som transporteras mellan EU och Storbritannien.