Importera från Norge

Att importera från Norge är attraktivt många företag. Med dess starka ekonomi, höga standarder för kvalitet och lättillgängliga marknader, är import från Norge ett utmärkt alternativ för svenska företag. I denna artikel kommer vi att titta på processen för import Norge, inklusive tullregler, kostnader och hur EDS Logistics kan underlätta processen.

globe

Att importera från Norge är attraktivt många företag. Med dess starka ekonomi, höga standarder för kvalitet och lättillgängliga marknader, är import från Norge ett utmärkt alternativ för svenska företag. I denna artikel kommer vi att titta på processen för import Norge, inklusive tullregler, kostnader och hur EDS Logistics kan underlätta processen.

Tullregler vid import från Norge

Trots att Norge inte är medlem i EU, är de en del av Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) vilket underlättar handel med EU-länder. Vid import från Norge till Sverige tillämpas generellt sett inga tullavgifter, tack vare EES-avtalet. Däremot innebär handel med Norge att man korsar en tullgräns, vilket leder till administrativa åtgärder som import- och exportdeklarationer, momsredovisning och i vissa situationer även tullavgifter utanför EU. För att underlätta för import Norge och säkerställa att allt går smidigt, är det viktigt att följa alla regler och bestämmelser, och att ha korrekta dokument, såsom faktura, transportdokument och eventuell licens.

Vad kostar det att importera från Norge?

Kostnaden för att importera från Norge kan variera beroende på olika faktorer, som varans typ, värde och volym. Det är viktigt att notera att det vid import från Norge tillkommer moms (mervärdesskatt) vid försäljning av varan inom Sverige. Denna moms kallas importmoms och är i Sverige normalt 25%, men det finns undantag för vissa varor.

Förutom importmoms, kan det tillkomma kostnader för frakt, försäkring, och eventuellt tullhanteringsavgifter, om man använder en speditionsfirma för att sköta tullhanteringen.

Importera från Norge med EDS Logistics

Att importera från Norge behöver inte vara komplicerat. Med EDS Logistics kan du förenkla och effektivisera din importprocess. Vi erbjuder en rad tjänster anpassade till dina behov, inklusive transport, tullklarering, och rådgivning kring logistik och tullfrågor. Vi tar hand om alla detaljer, så att du kan fokusera på ditt företags kärnverksamhet.

Vårt expertteam håller sig uppdaterade med de senaste tullreglerna och har omfattande kunskap om import Norge. Oavsett om du är ny till import eller ett etablerat företag som vill utvidga din försörjningskedja, kan EDS Logistics erbjuda de lösningar och det stöd du behöver för att göra er import Norge enkelt och kostnadseffektivt.

För mer information om att importera från Norge, tveka inte att kontakta oss på EDS Logistics. Vi är här för att hjälpa er med alla era logistikbehov.

frakt

Få ett prisförslag

Få ett kostnadsfritt prisförslag på Import från Norge genom att fylla i formuläret

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

Transparenta

Vi är transparenta kring rutt, kostnader och vital information som rör er frakt

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transporter

FAQ

Vilka tullregler gäller vid import från Norge till Sverige?

Norge är inte medlem i EU, men är en del av EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet), vilket innebär att varor kan röra sig fritt mellan Norge och EU. Dock kan det finnas vissa tullavgifter och skatter som gäller vid import av vissa varor från Norge till Sverige.

Vad kostar det att importera från Norge?

Den totala kostnaden för att importera varor från Norge beror på flera faktorer, inklusive värdet på varorna, transportkostnader, försäkringskostnader och eventuella tullavgifter eller skatter.

Hur lång tid tar det att importera varor från Norge?

Leveranstiden för varor från Norge till Sverige kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av transport som används och varorna själva. EDS Logistics strävar efter att säkerställa att dina varor levereras så snabbt och effektivt som möjligt.