Importera till Sverige

Importera varor till Sverige med EDS Logistics. Vi erbjuder en komplett import från bokning till slutleverans.

globe

Importera varor till Sverige med EDS Logistics. Vi erbjuder en komplett import från bokning till slutleverans.

Importregler Sverige

Import till Sverige styrs av en rad lagar och regler. Företag som importerar varor till Sverige måste registrera sig för moms (mervärdesskatt) och ha ett EORI-nummer som används i tullbehandling inom EU.

De varor som importeras till Sverige kan vara föremål för tullar, beroende på ursprungsland och typ av vara. Dessutom tillkommer ofta importmoms på varorna. Denna skatt beräknas på varans tullvärde plus eventuella tullar.

Det är också viktigt att vara medveten om att import av vissa varor kan vara föremål för särskilda regler eller kräva specifika licenser. Exempel på detta kan vara livsmedelsprodukter, läkemedel, vapen eller farligt avfall.

Trygg och säker leverans | EDS

Importera till Sverige: Importmoms 

När ni importerar varor till Sverige, är det viktigt att förstå de olika kostnaderna som kan tillkomma. En av dessa kostnader är importmoms. Denna moms är i allmänhet 25% men kan variera beroende på varutyp. Momsen beräknas på varornas tullvärde plus eventuella tullar. Dessutom kan det tillkomma kostnader för transport och försäkring.

På EDS Logistics, har vi omfattande erfarenhet och expertis inom alla aspekter av importprocessen, inklusive hantering av tullar, avgifter och licenser. Vi kan erbjuda stöd och rådgivning för att hjälpa er att navigera genom dessa regler och säkerställa att er importprocess går så smidigt som möjligt. Kontakta oss för mer information eller för att diskutera hur vi kan hjälpa ert företag att framgångsrikt importera varor till Sverige.

Fördelar med 3PL logistik | Express Delivery

Importera från ett land utanför EU till Sverige

När man importerar varor från länder utanför EU till Sverige, blir processen mer komplex på grund av de extra regler och bestämmelser som gäller. Förutom att följa alla svenska och EU-regler för import, är det viktigt att förstå och följa de specifika regler som gäller för varor från det icke-EU-land varorna kommer från.

Till att börja med, tullavgifter och importskatter tillkommer vid import av varor från länder utanför EU. Avgifterna varierar beroende på typen och värdet av varorna. Du måste också ta hänsyn till eventuella handelsavtal mellan EU och det land du importerar ifrån, eftersom dessa kan påverka tullavgifterna.

Dessutom kan det vara krav på särskilda dokument och certifikat för vissa typer av varor.  Att navigera i dessa regler kan vara komplicerat, och därför kan det vara fördelaktigt att samarbeta med en expert inom området, som EDS Logistics. Med vår breda kunskap och erfarenhet kan de vi ge vägledning och support genom hela processen, och säkerställa att allting går smidigt och effektivt.

Fördelar med järnvägstransport | EDS

Få ett prisförslag

Fyll i formuläret och kontaktar dig inom kort.

FAQ

Vilka dokument behövs för att importera till Sverige?

De specifika dokumenten kan variera beroende på vilken typ av varor du importerar. Generellt sett kan du behöva en faktura, ett fraktdokument (t.ex. en konossement eller luftfraktbrev) och ett ursprungsintyg. Vårt team av tullspecialister kan ge dig mer specifik information baserad på dina specifika behov.

Hur beräknas importmomsen i Sverige?

Importmomsen i Sverige är vanligtvis 25% av varans värde, inklusive fraktkostnader och tullavgifter. Det finns dock vissa undantag, så det är bäst att konsultera med vårt team för mer detaljerad information.

Vilka är de viktigaste importreglerna i Sverige?

Importreglerna i Sverige kan variera beroende på typen av varor. Generellt sett måste alla varor deklareras vid Tullverket och tullavgifter och moms betalas. Vissa varor kan också kräva särskilda tillstånd eller certifikat.

Container

Varför EDS Logistics

Skräddarsydda leveranser

 • Förtroende: Med EDS vid din sida prioriteras och vårdas din försändelse.
 • Sömlös logistik: Vårt team lägger konsekvent strategier för dina leveransbehov, genom proaktiv information och ansvar.
 • Riskreducering: Vi arbetar aktivt för att minska potentiella risker.
 • Leveranssäkerhet: 99,5 % leveransnoggrannhet.

Globala lösningar

 • Globalt nätverk: Samarbeta med ett elitnätverk av pålitliga agenter över hela världen.
 • Top-tier Partnerships: Nära samarbete med världens ledande rederier. 
 • Expertis: Omfattande kunskap inom specialiserade logistikområden. 
 • Globala lösningar: Erbjuder transportlösningar i global skala.

Leverans i tid

 • Expressleveranser: Hantera försändelser i rätt tid, transporter i tid inom produktionslinjen.
 • Omfattande erfarenhet: Utnyttja vår samlade år av erfarenhet.
 • Autonomi: Befogenhet att identifiera de bästa vägarna och metoderna.
 • Pålitliga lösningar: Åtagande att presentera de snabbaste och mest pålitliga alternativen.