LCL Shipping

Genom att boka LCL (Less than Container Load), bokar man en yta av en container för att transportera sitt gods och dela containern med andra. 

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
  • Snabb och personlig service
Container

Genom att boka LCL (Less than Container Load), bokar man en yta av en container för att transportera sitt gods och dela containern med andra. 

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
  • Snabb och personlig service

Vad är LCL 

Vid sjötransport fraktas godset i containrar, då antingen som Less Container Load (LCL) eller Full Container Load (FCL), beroende på volymen av godset. EDS tillhandahåller sjötransport med båda alternativen. LCL (Less than Container Load), innebär att man bokar en del av en container för att transportera sitt gods och dela containern med andra. Det innebär att ni bokar de antal kubikmeter som krävs för faktiska vikten eller den skrymmande vikten på ert gods i en container. LCL-shipping rekommenderas att användas när volymen på ens last är mindre än 15 kubikmeter. I de fall lasten är över 15 kubikmeter rekommenderas FCL.

sjöfart | Express Delivery

Hur fungerar LCL frakt

I en LCL-shipping delar olika avsändare en container. När lastvolymen inte räcker till för att fylla en full container är en LCL-shipping vanligtvis billigare, eftersom kostnaden för att frakta en full container delas med flera. Jämför man kubik-kostnaden mellan en LCL-transport och en FCL-transport, blir LCL-frakt högre, men det totala priset är ofta lägre. 

FCL containter | Express Delivery

Saker att tänka på när du bokar LCL

Har du mer än 15 kubikmeter för en försändelse bör du istället boka FCL. Då varorna hanteras oftare med LCL-frakt än med FCL-sändningar ökar också risken för transportskador och andra oförutsedda händelser. Godset ska även samlastas i en container och sedan lossas när det anländer till ankomstdestinationen. Att investera i bra förpackningar till sin LCL-container är därför viktigt. Ledtiden är vanligtvis några dagar längre för en LCL-shipping jämfört med en FCL-sändning.

Säkerställ bra förpackning med LCL shipping

Det är vanligt att leverantörer i Kina och andra asiatiska länder använder billiga förpackningar med dålig kvalitet. För gods som går hela vägen till Sverige innebär det många dagar till sjöss och mycket och ofta hårdhänt hantering av godset i transithamnar. Därför är det extra viktigt på LCL att se till att EU-pallar används, att godset säkras på ett sjödugligt sätt på pallarna, att inner- och ytterkartong håller standarden för export samt att varor och pallar skyddas med plast. Det är en effektiv och billig försäkring väl värd att investera i.

Containers | Express Delivery

LCL vs. FCL

FCL står för “full container load”. Den avsända försändelsen upptar hela containern enligt ett FCL-avtal och delas inte med andra mottagare. LCL, har flera sändningar som delar utrymme inom den enstaka containern. Med FCL betalar köparen kostnaden för hela containerutrymmet, medan LCL-shipping endast betalar för den yta som försändelsen upptar i en enda container.

 

lcl eller fcl

Få ett prisförslag på LCL shipping med EDS 

EDS verkar i ett världsomfattande nätverk av partners och samarbetar med världens ledande rederier. Vi värnar om vårt oberoende som speditör för att kunna erbjuda flexibla LCL-lösningar till bästa tillgängliga pris.

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt. 
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering. 
  • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms. 

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport