Exportera till Indien

Vi erbjuder kompletta lösningar för att exporter till Indien för företag med flera transportsätt.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service
bg-image

Varför är Indien export attraktivt?

Indien är en av de snabbast växande ekonomierna i världen, och dess befolkning på över en miljard människor erbjuder enorma möjligheter för affärer. Indien export ger en möjlighet att nå ut till denna enorma marknad och dra nytta av de möjligheter den har att erbjuda.

Intermodala transporter | EDS

Vad kostar export Indien?

Kostnaderna för Indien export varierar beroende på en rad faktorer, inklusive typen av varor som exporteras, deras värde, och om det är nödvändigt att betala tull eller andra avgifter. Export Indien har en mängd olika tullsatser, och vissa produkter kan vara föremål för ytterligare avgifter eller skatter. Därför är det viktigt att noggrant undersöka dessa kostnader innan du påbörjar din export till Indien.

Effektiv tredjepartslogisitk | Express Delivery

Vilka regler och regleringar gäller för Indien export och import?

Export till Indien är innebär en rad lagar och föreskrifter, och det är viktigt att förstå dessa innan du påbörjar processen. Till exempel kan det vara nödvändigt att skaffa vissa licenser eller tillstånd för att exportera vissa typer av varor till Indien. Dessutom kan det vara nödvändigt att följa vissa förfaranden för tullklarering och betalning av tullar och avgifter.

Import och Export Code (IEC):

Det första steget för att exportera till Indien innebär att skaffa en IEC, en unik tiosiffrig kod som utfärdas av Directorate General of Foreign Trade (DGFT) i Indien. Denna kod är obligatorisk för varje företag som deltar i import och export i Indien.

Produktspecifika licenser och certifikat:

Beroende på vilken typ av produkt du tänker exportera till Indien, kan det krävas ytterligare licenser eller certifikat. Till exempel kan jordbruksprodukter kräva fytosanitära certifikat, medan läkemedel och medicinsk utrustning kräver godkännande från Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO) i Indien.

Tull

Alla varor som importeras till Indien måste tullklareras. Detta innebär att man måste betala tullavgifter och fylla i en tulldeklaration. Avgifterna beräknas baserat på det utvärderade värdet av varorna, som bestäms av tullmyndigheterna vid tidpunkten för import.

Compliance med lokala regler:

Exportörer måste också följa lokala lagar och regler, inklusive dem om etikettering, förpackning och produktstandarder. Detta kan inkludera specifika krav på språk som ska användas på etiketter, samt regler om vilka typer av produkter som kan säljas i Indien.

Skicka gods utomlands | EDS

Export Indien med EDS Logistics

När det gäller export Indien, är det viktigt att arbeta med en betrodd partner som har kunskap om den lokala marknaden och kan hjälpa till att navigera i de komplexa lagar och regler som gäller för export och import i Indien. Det är här EDS Logistics kommer in.

Vi har omfattande erfarenhet av Indien export och import och kan erbjuda expertis och rådgivning för att hjälpa dig att maximera din affärspotential på den indiska marknaden. Vi kan också hjälpa till med alla aspekter av logistikkedjan, inklusive transport, tullklarering och distribution, för att säkerställa att din Indien export är så smidig och kostnadseffektiv som möjligt.

Oavsett om du är ny på den indiska marknaden eller redan har etablerat försäljning där, kan EDS Logistics erbjuda lösningar som är skräddarsydda för att passa dina specifika behov och hjälpa dig att nå dina affärsmål. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan stödja din Indien export.

Boknings-förfrågan

Få ett prisförslag på export till Indien

 • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
 • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
 • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vilka dokument krävs för att export Indien?

Beroende på vad det är för varor kan det krävas olika dokument för att exportera till Indien. Generellt behöver du dock en handelsfaktura, ett transportdokument (som ett konossement eller luftfraktsedel), ett ursprungsintyg samt den obligatoriska Import och Export-koden (IEC). För vissa specifika varor kan det också krävas ytterligare licenser och certifikat.

Hur lång tid tar Indien export?

Leveranstiden för att exportera till Indien varierar beroende på flera faktorer, inklusive transportmetod, avstånd och tullklareringstider. EDS Logistics kan erbjuda mer specifika detaljer baserade på din specifika situation och de varor du planerar att exportera.

Vad är de vanligaste hindren vid export till Indien?

De vanligaste hindren inkluderar att navigera i Indiens omfattande regelverk och byråkrati, inklusive tullprocesser, licenskrav och produktstandarder. Dessutom kan språkbarriärer och kulturella skillnader utgöra utmaningar. EDS Logistics har erfarenhet av att hantera dessa utmaningar och kan erbjuda vägledning för att göra processen smidigare.

Hur kan EDS Logistics hjälpa mitt företag med Indien export?

EDS Logistics kan erbjuda en rad tjänster för att underlätta exportprocessen till Indien. Detta inkluderar att ge råd om tullklarering, licenser och certifikat, transportlogistik, och tillhandahålla insikter om den lokala marknaden. Genom att samarbeta med EDS Logistics kan du säkerställa att din exportprocess är så effektiv och kostnadseffektiv som möjligt.

container

Varför EDS Logistics

Skräddarsydda leveranser

 • Förtroende: Med EDS vid din sida prioriteras och vårdas din försändelse.
 • Sömlös logistik: Vårt team lägger konsekvent strategier för dina leveransbehov, genom proaktiv information och ansvar.
 • Riskreducering: Vi arbetar aktivt för att minska potentiella risker.
 • Leveranssäkerhet: 99,5 % leveransnoggrannhet.

Globala lösningar

 • Globalt nätverk: Samarbeta med ett elitnätverk av pålitliga agenter över hela världen.
 • Top-tier Partnerships: Nära samarbete med världens ledande rederier. 
 • Expertis: Omfattande kunskap inom specialiserade logistikområden. 
 • Globala lösningar: Erbjuder transportlösningar i global skala.

Leverans i tid

 • Expressleveranser: Hantera försändelser i rätt tid, transporter i tid inom produktionslinjen.
 • Omfattande erfarenhet: Utnyttja vår samlade år av erfarenhet.
 • Autonomi: Befogenhet att identifiera de bästa vägarna och metoderna.
 • Pålitliga lösningar: Åtagande att presentera de snabbaste och mest pålitliga alternativen.