Export till Kina

Vi erbjuder kompletta lösningar för att exporter till Kina för företag med flera både sjöfrakt, tågfrakt och flygfrakt.

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service
bg-image

Varför exportera till Kina från Sverige?

Att exportera från Sverige till Kina kan erbjuda betydande möjligheter för företag. Kinas breda sortiment av varor och tjänster, kombinerat med en stark yuan-kurs, kan göra det attraktivt med export till Kina. Men med detta följer också vissa utmaningar, inklusive att navigera i komplexa tullregler och förstå det kinesiska affärsklimatet.

import och export | Express Delivery

Svensk export till Kina: Vad behöver ni veta?

När ni som företag önskar exportera till Kina, är det viktigt att förstå de specifika krav och regler som gäller. Kina har sina egna tull- och handelsregler som kan skilja sig avsevärt från EU:s regler. Det kan innebära att ni behöver betala tullavgifter och uppfylla särskilda licenskrav för att exportera vissa varor till Kina. Dessutom finns andra avgifter att tänka på, som moms, och vissa regleringar kan gälla för specifika typer av varor. EDS Logistics kan erbjuda expertis och stöd för att hjälpa er att navigera genom dessa regler och säkerställa att er export till Kina går så smidigt som möjligt.

Skicka gods utomlands | EDS
Eori-nummer

Ett grundläggande krav för svensk export till Kina är att ditt företag är registrerat i EU:s register över ekonomiska aktörer, Eori (Economic Operator Registration and Identification), och har tilldelats ett Eori-nummer. En ansökan om ett Eori-nummer kan göras kostnadsfritt via Tullverket på deras webbplats: tullverket.se. 

Tull och skatter

När ni exporterar varor till Kina, är en av de största kostnaderna ofta tullar och skatter. Tullar är de avgifter som läggs på varor när de korsar internationella gränser. Tullsatserna varierar beroende på vilken typ av vara det är och dess ursprungsland.

Förutom tullavgifter, kan det också tillkomma moms på varor som exporteras till Kina. Momsen baseras på det totala värdet av varorna, inklusive kostnaden för frakt och försäkring, samt eventuella tullavgifter. Det är också värt att notera att Kina tillämpar tullfrihet för vissa typer av varor, medan andra kan ha reducerade tullsatser. Det kan vara klokt att konsultera en expert, som EDS Logistics, för att förstå alla potentiella tull- och skatteförpliktelser gällande svensk export till Kina.

Exportlicenser och certifikat

Vissa typer av varor kräver särskilda licenser eller certifikat för att exporteras till Kina. Till exempel, vissa livsmedel, växter, djur, läkemedel, kemikalier och tekniska varor kan kräva särskilda hälso- och säkerhetscertifikat, tekniska certifikat eller till och med specifika exportlicenser.

Det är viktigt att undersöka vilka licenser eller certifikat som kan krävas för de specifika varor ni planerar att exportera. Brist på korrekt dokumentation kan leda till förseningar eller till och med beslagtagande av varorna vid tullen.

Export Kina

Snabbguide för att exportera till Kina

1. Ansök om Eori-nummer hos Tullverket. Detta är nödvändigt för alla företag som utför handel med länder utanför EU.

2.Undersök produktkraven i Kina. Detta kan inkludera säkerhetsstandarder, märkning och förpackningskrav.

3.Kontrollera om det finns några exportrestriktioner för din vara från Sverige eller importrestriktioner i Kina.

4.Lämna in en tulldeklaration till Tullverket när du exporterar. Detta dokument specificerar vilka varor du exporterar, deras värde, och deras destination.

5.Glöm inte att svensk moms inte ska läggas till på fakturorna vid export till Kina.

Fördelar med LTL frakt | Express Delivery

Exportera till Kina med EDS Logistics

Att exportera till Kina kan vara en komplex process, men med EDS Logistics vid er sida blir det betydligt enklare. Som er partner för export till/från Kina erbjuder vi kompletta logistiklösningar som omfattar hela processen, från bokning till slutdestination. Vårt team av erfarna logistikagenter kommer att arbeta tätt med er för att förstå era specifika behov och skräddarsy en lösning för att exportera till Kina som bäst passar er verksamhet. Med vår hjälp kan ni maximera fördelarna med att exportera till Kina, medan ni fokuserar på det ni gör bäst – att driva och utveckla ert företag.

Boknings-förfrågan

Få ett prisförslag på export till Kina

 • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
 • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
 • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vilka fördelar finns det med att exportera till Kina från Sverige?

Svensk export till Kina kan innebära flera fördelar. Till att börja med är Kina en av de största konsumentmarknaderna i världen, vilket innebär tillgång till en enorm potentiell kundbas. Dessutom är den kinesiska ekonomin en av de snabbast växande, vilket erbjuder stora möjligheter för försäljning och expansion. Ytterligare fördelar inkluderar möjligheten att diversifiera marknadsrisk och öka konkurrenskraften.

Vilka typer av produkter är populära att exportera till Kina från Sverige?

Det finns en mängd olika produkter som är populära för export till Kina från Sverige. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, fordonsdelar, medicinska produkter, skogsprodukter, maskiner, teknologiska varor, och livsmedel. Speciellt inom livsmedelssektorn, har efterfrågan på västerländska produkter, inklusive mejerivaror och fisk, ökat avsevärt.

Vilka krav och regler behöver jag känna till vid export till Kina från Sverige?

Vid export till Kina behöver du vara medveten om flera krav och regler. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, tullar och skatter, licenskrav, certifieringskrav och regler kring märkning och förpackning. Det är viktigt att notera att dessa krav kan variera beroende på vilken typ av produkt du planerar att exportera. Det kan vara värdefullt att anlita en erfaren logistikpartner, som EDS Logistics, för att hjälpa dig att navigera i dessa regler och säkerställa en smidig exportprocess.

Vilket transportmedel är bäst för att exportera till Kina från Sverige?

Vid Kina export till/från Sverige finns det flera transportmetoder att välja mellan beroende på olika faktorer:

 

 • Sjöfrakt är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att exportera stora mängder varor till Kina från Sverige. Containerfartyg erbjuder flexibilitet och kan hantera olika typer av gods. Hamnar som Hamburg, Rotterdam och Antwerpen är vanliga avgångspunkter för sjötransporter till Kina.
 • Flygtransport är snabbare än sjöfrakt och kan vara fördelaktigt för att skicka mindre volymer av högvärdesvaror eller tidskänsliga produkter till Kina. Flygfrakt är dock vanligtvis dyrare än sjöfrakt och kan vara mindre kostnadseffektivt för stora volymer.
 • Tågtransport mellan Sverige och Kina har blivit alltmer populärt de senaste åren. Det finns flera järnvägsförbindelser som kopplar samman Sverige och Kina via transkontinentala rutter, såsom “Yixinou”-linjen. Järnvägsfrakt kan vara ett snabbare alternativ än sjöfrakt och billigare än flygfrakt för vissa typer av gods.
 • Vägtransport/Lastbilstransport kan också vara ett praktiskt alternativ vid Kina export till/från Sverige och grannländerna i Eurasien. Landtransport kan vara fördelaktigt för mindre volymer eller för att transportera gods till specifika destinationer som är svåråtkomliga med andra transportmedel.

 

Godstransport | Express Delivery

Varför EDS Logistics

Skräddarsydda leveranser

 • Förtroende: Med EDS vid din sida prioriteras och vårdas din försändelse.
 • Sömlös logistik: Vårt team lägger konsekvent strategier för dina leveransbehov, genom proaktiv information och ansvar.
 • Riskreducering: Vi arbetar aktivt för att minska potentiella risker.
 • Leveranssäkerhet: 99,5 % leveransnoggrannhet.

Globala lösningar

 • Globalt nätverk: Samarbeta med ett elitnätverk av pålitliga agenter över hela världen.
 • Top-tier Partnerships: Nära samarbete med världens ledande rederier. 
 • Expertis: Omfattande kunskap inom specialiserade logistikområden. 
 • Globala lösningar: Erbjuder transportlösningar i global skala.

Leverans i tid

 • Expressleveranser: Hantera försändelser i rätt tid, transporter i tid inom produktionslinjen.
 • Omfattande erfarenhet: Utnyttja vår samlade år av erfarenhet.
 • Autonomi: Befogenhet att identifiera de bästa vägarna och metoderna.
 • Pålitliga lösningar: Åtagande att presentera de snabbaste och mest pålitliga alternativen.