Export till USA

Att exportera till USA kan vara ett effektivt sätt att expandera ditt företags räckvidd och öka försäljningen. USA, med sin stora och diversifierade ekonomi, ger möjligheter för alla slags varor och tjänster. Men att navigera i en komplicerad process av internationella handelsavtal, tullar och regler kan vara svårt. Med EDS Logistics vid din sida, kan din export till USA vara både framgångsrik och problemfri.

globe

Att exportera till USA kan vara ett effektivt sätt att expandera ditt företags räckvidd och öka försäljningen. USA, med sin stora och diversifierade ekonomi, ger möjligheter för alla slags varor och tjänster. Men att navigera i en komplicerad process av internationella handelsavtal, tullar och regler kan vara svårt. Med EDS Logistics vid din sida, kan din export till USA vara både framgångsrik och problemfri.

Varför exportera till USA?

USA, som världens största ekonomi, presenterar en mängd möjligheter för globala affärsinitiativ. Med en bruttonationalprodukt (BNP) över 20 triljoner dollar och en befolkning på över 330 miljoner, är det en marknad med massiv konsumtionspotential. Amerikanerna är berömda för att vara nyfikna och villiga att prova nya produkter, vilket öppnar dörrarna för olika sorters företag att komma in på marknaden och växa. Som er pålitliga partner, kan EDS Logistics underlätta er export till USA. Vi hjälper er med alla logistiska utmaningar, inklusive transport och handelsavtal, vilket gör er export till USA smidigare och mer kostnadseffektiv.

Fördelar med FTL | Express Delivery

Tullregler vid Export till USA

En av de största utmaningarna med att exportera till USA är att förstå och följa tullreglerna. USA har specifika importkrav och alla varor som importeras till landet måste följa dessa. Tullavgifter, skatter och avgifter kan variera beroende på varans värde, ursprung och typ.

I USA hanteras tullar av U.S. Customs and Border Protection (CBP). Varje försändelse måste åtföljas av en faktura som anger varans värde, ursprung och beskrivning. Företag måste också fylla i en tulldeklaration, där de anger varornas värde och ursprungsland.

Som er logistikpartner kan EDS Logistics hjälpa er att hantera tullprocessen, inklusive förberedelse och inlämning av alla nödvändiga dokument. Vi har omfattande erfarenhet av att hantera tullfrågor och kan säkerställa att er export till USA uppfyller alla relevanta tullkrav.

Vad kostar Export USA?

Kostnaden för att exportera till USA kan variera beroende på flera faktorer. Dessa inkluderar transportkostnader, tullavgifter, skatter, försäkring och andra avgifter. Transportkostnaderna kan variera beroende på val av transportmetod – sjöfrakt är oftast billigare men långsammare än flygfrakt, medan expressfrakt kan erbjuda snabbast leverans men till en högre kostnad.

För att ge er en klar bild av vad er export till USA kommer att kosta, erbjuder EDS Logistics detaljerade och anpassade offert. Våra experter kan hjälpa er att förstå alla kostnader associerade med er export och hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för er.

Flygfrakt lastas | EDS

Vad behöver man för att Exportera till USA

För att exportera till USA, behöver ni ett EORI-nummer. Detta är ett unikt nummer som används för att identifiera er i alla tullaktiviteter inom EU. Ni behöver också förbereda en kommersiell faktura och ett packningslistdokument, samt eventuella produktspecifika certifikat eller licenser. Dessutom krävs en tulldeklaration för att klarera era varor genom tull. EDS Logistics team kan vägleda er genom hela processen och se till att ni har allt ni behöver för att framgångsrikt exportera till USA.

Gostransport med flygplan | Express delivery

Exportera till USA med EDS Logistics

EDS Logistics är en ledande leverantör av logistiklösningar med omfattande erfarenhet inom internationell handel. Vi erbjuder ett komplett utbud av tjänster för att stödja er export till USA, inklusive transport, tullhantering, dokumentation och försäkring. Vårt team av experter arbetar för att erbjuda er en smidig och effektiv exportprocess, vilket sparar er tid och pengar. Kontakta oss idag för att upptäcka hur vi kan hjälpa er att maximera era möjligheter att exportera till USA.

Skicka gods utomlands | EDS

Få ett prisförslag

Fyll i formuläret och får ett prisförslag

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Behöver jag ett EORI-nummer för att exportera till USA?

Ja, alla företag som exporterar varor till USA behöver ett EORI-nummer. Detta nummer används i alla kontakter med tullmyndigheterna inom EU. Du ansöker om ett på Tullverkets hemsida.

Vilka tullregler gäller vid export till USA?

Alla varor som exporteras till USA måste följa specifika importkrav och följa tullreglerna i USA. Detta kan inkludera betalning av tullavgifter, skatter och andra avgifter. EDS Logistics kan hjälpa er att navigera i dessa tullprocesser och se till att er export till USA följer alla relevanta regler.

Hur lång tid tar det att exportera varor till USA?

Tidsramen för export till USA kan variera beroende på olika faktorer som transportmetod, varutyp, och logistikplanering. På EDS Logistics, arbetar vi för att optimera logistiken och säkerställa att era varor levereras till USA så snabbt och effektivt som möjligt.

Hur beräknar jag tullavgiften när jag exporterar varor till USA?

Tullavgifter i USA beräknas baserat på varans tullvärde, som normalt inkluderar köpeskillingen plus vissa transport- och försäkringskostnader. Den specifika tullsatsen varierar beroende på varans typ och ursprungsland. EDS Logistics kan hjälpa er att beräkna dessa avgifter och hantera hela tullprocessen.

Godstransport | Express Delivery