Godstransport

EDS är ett innovativt logistikföretag som utmanar traditionella transportföretag med komplett, dedikerad godstransport.

  • Trygg godstransport
  • Kostnadseffektiva logistiklösningar
  • Snabb och personlig service

EDS är ett innovativt logistikföretag som utmanar traditionella transportföretag med komplett, dedikerad godstransport.

  • Trygg godstransport
  • Kostnadseffektiva logistiklösningar
  • Snabb och personlig service

Godstransport

Godstransport är transporter som förflyttar varor eller gods. EDS fraktar ert gods på ett effektivt sätt från en punkt till en annan. Vårt huvudfokus är att se till att ni inte förlorar produktivitet när ni transporterar ert gods på ett tryggt och effektivt sätt. Vi erbjuder flera olika godstransporter. EDS tillhandahåller sjöfrakt, vägtransport, flygfrakt och tågfrakt. Vi erbjuder även flexibla lösningar och kombinationer av dem olika transportlösningarna. 

Godstransport | Express Delivery

Godstransport med lastbil

Godstransporter med lastbil har är ett attraktivt fraktalternativ. Den vanligaste godstransport i Sverige är med lastbil. Den främsta anledningen är både kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av last. Godstransport i Sverige är avgörande för att import och export ska fungera. Det vanligaste att frakta vid godstransport med lastbil är exempelvis pall-, stycke-, partigods och hellaster. När ni fraktar ert gods med EDS får ni välja om ni vill frakta FTL (Full Truckload Truck) eller LTL (Less Truckload), ett val som har stor inverkan på både ledtider och godstransport priser.

FTL

Full truck load (FTL) innebär att hela lastutrymmet i en lastbil är tillägnat åt en försändelse. FTL används vanligtvis för större volymer. När en avsändare har tillräckligt med gods för att fylla utrymmet är FTL transport det mest kostnadseffektiva alternativet. 

LTL

Less-than-truckload (LTL) innebär att du delar på lastutrymmet med andra företag. LTL transport är ett förmånligt sätt för att frakta mindre volym gods och samtidigt hålla kostnaderna nere. LTL frakt används ofta av mindre och medelstora företag som inte har behov av att fylla en hel lastbil.

Godstransport med lastbil | Express Delivery

Godstransport med EDS

EDS är ett innovativt logistikföretag som utmanar traditionella transportföretag med komplett, dedikerad godstransport. Vi finns tillgängliga för support dygnet runt, året om. Vi tillhandahåller allt från global godstransport till tullhantering. EDS finns med från start till slutleverans och rådger er även om Incoterms. Leveransvillkoren beskriver vem som står för risken under transporten, vem som ska betala kostnaderna och vilka skyldigheter köparen och säljaren har. Att anlita EDS för godstransport är tryggt. Vi garanterar skyddad transport där era varor kommer fram säkert, smidigt och inom tidsramen.

Vägtransport

Genom vägtransport transporterar man gods på ett effektivt sätt från en punkt till en annan. EDS vägnätverk, Express Dedicated Network™, är kontinuerligt expanderande och sträcker sig över hela Europa.  Vägtransport har blivit ett allt mer attraktivt fraktalternativ. Den främsta anledningen är kortare ledtider och kostnadseffektiv transport av last.

Flygfrakt

När produktionen står still och det saknas en viktig komponent är flygfrakt det optimala valet. Ett flyg kan ta ert gods mellan Europa och Asien på samma eller nästkommande dag. EDS arbetar med några av de största företagen inom svensk produktionsindustri och bistår även större transportföretag.

Tågfrakt

Hög avgångsfrekvens, korta transittider och multimodal kompatibilitet gör tågfrakt till ett tryggt och effektivt sätt att transportera gods från en världsdel till en annan. Då järnvägstransport kan frakta stora mängder gods och ger låga koldioxidutsläpp fortsätter tåg att vara ett kostnadseffektivt och miljövänligt fraktalternativ.

Sjöfrakt

På EDS agerar vi genom ett världsomspännande nätverk av partners och samarbetar med världens ledande rederier – som garanterar skyddad transport där era varor kommer fram säkert, smidigt och så snabbt som möjligt. Sjöfrakt är den mest kostnadseffektiva lösningen för interkontinental handel.

Gostransport med flygplan | Express delivery

Få ett prisförslag på godstransport

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom kort.

FAQ

Vad kostar godstransport?

Godstransport priser skiljer sig från olika transportsätt. Priserna är även  baserade på mått och vikt dels faktiskt vikt och även skrymmande vikt. EDS ser till att hitta det mest prisvärda alternativet för just ert sändning är. Kontakta EDS för ett prisförslag för er godstransport.

 

Godstransport med EDS | Express Delivery

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport