Lastbilstransporter

Vi på EDS har lång erfarenhet med lastbilstransporter och tillhandahåller olika typer av motorfordon som är temperaturkontrollerade med hög säkerhet. 

  • Kostnadseffektiva logistiklösningar
  • FCL / LCL
  • Snabb och personlig service

Vi på EDS har lång erfarenhet med lastbilstransporter och tillhandahåller olika typer av motorfordon som är temperaturkontrollerade med hög säkerhet. 

  • Kostnadseffektiva logistiklösningar
  • FCL / LCL
  • Snabb och personlig service

Vad är lastbilstransport

Genom lastbilstransporter kan man på ett tids- och kostnadseffektivt transportera gods från punkt A till B. Lastbilsfrakt är ett av det mest förekommande transportsätt inom Europa. Vi på EDS har lång erfarenhet med lastbilstransporter och tillhandahåller olika typer av motorfordon som är temperaturkontrollerade med hög säkerhet. Vi möter era krav för varje specifik sändning och finns tillgängliga för er dygnet runt.

Lastbil | EDS Logistics

Vad kostar lastbilsfrakt 

Priset för en lastbilstransporter påverkas av olika faktorer. Den främsta faktorn som påverkar kostnaden är vilken lastbil-container man väljer. Det vanligaste att frakta vid lastbilsfrakt är exempelvis pall-, stycke-, partigods och hellaster. När ni fraktar ert gods med EDS åkare får ni välja om ni vill frakta FTL (Full Truckload Truck) eller LTL (Less Truckload), ett val som har stor inverkan på både ledtider och fraktkostnader.  Vid lastbilstransporter behöver man ha mer än bara godsets volym i avseende – man behöver även ta hänsyn till om transporten går mellan två EU-länder eller inte. Fraktar man gods utanför EU får du i stället ett pris för frakten, ett pris för exportklarering och ett pris för importklarering. Vid estimering av prisbild för lastbilstransporter är det därför extra viktigt att ha både godsets volym och dess rutt i beaktning.

FTL

Full truck load innebär att hela lastutrymmet i en lastbil är tillägnat åt en specifik sändning. FTL logistik används vanligtvis för större volymer, med kort ledtid och effektiv sändning. Godset går direkt från avsändaren till mottagaren utan att behövas lastas om. När en avsändare har tillräckligt med frakt för att fylla en trailer är FTL transport  det mest kostnadseffektiva alternativet.

LTL

Less-than-truckload, innebär att du delar på lastutrymmet med andra företag. LTL transport är ett förmånligt tillvägagångssätt för att frakta mindre volym gods och samtidigt hålla kostnaderna nere. Motsatsen är FTL som står för “Full-truck-load” och betyder istället att man har hela lastutrymmet för sig själv. LTL frakt används ofta av mindre och medelstora företag som inte har behov av att fylla en hel fraktbil.

fraktkostnad för lastbil | Express Delivery

Välj rätt leveransvillkor för lastbilstransport

Lastbilstransport priser kan skilja sig från olika leveranser beroende vad som står i leveransvillkoren som säljaren och köparen har kommit överens om. 

I avtalet framkommer det vem som:

– Står för frakt och övriga kostnader i samband med lastbilsfrakt

– Står för risken vid eventuellt godsskada eller förlust

– Betalar tull och skatt i importlandet

Vanliga leveransvillkor för lastbilsfrakt är DAP (Delivered at place) och ExW (Ex Works). Det är viktigt att känna till villkoren för dem olika leveransalternativen. EDS har lång erfarenhet och rådger er om Incoterms. Villkoren beskriver vem som står för risken under transporten, vem som ska betala kostnaderna och vilka skyldigheter köparen och säljaren har. Genom att följa dessa termer kan säljare och köpare undvika onödiga missförstånd gällande godset.

DAP

Säljaren ansvarar för alla risker fram till dess att varan har anlänt till den angivna destinationsorten (varan ej lossad). Säljaren står för alla kostnader fram till dess att varan har anlänt till den angivna destinationsorten (varan ej lossad). Säljaren ansvarar för exporttullklarering, transportkontrakt och lastning.

ExW

Säljarens skyldigheter upphör när varan görs tillgänglig för köparen för avhämtning på avtalad leveransplats. Detta är ofta antingen säljarens fabrik eller lager. Köparen står för alla kostnader. 

Lastbil transporterar varor | Express Delivery

Lastbiltransporter med EDS

EDS nätverk, Express Dedicated Network™, är kontinuerligt expanderande och sträcker sig över hela Europa. Nätverket består av ett flertal expresshubbar där vi även har möjlighet att samlasta om era sändningar med full kontroll utan att påverka ledtid eller leveranstid. Vårt mål är att se till att ni inte förlorar produktivitet när ni transporterar ert gods på ett tryggt och effektivt sätt. Vi erbjuder många tjänster inom vägtransport och har dedikerade transporter över hela Europa – även utanför normala arbetstider. EDS finns alltid när ni behöver oss. Boka lastbilsfrakt med oss idag.

Överblick av lastbil på väg | Express Delivery

Intresserad av lastbilstransport?

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom kort.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vad kostar lastbilstransport per mil

Fraktkostnaderna för lastbil är baserade på mått och vikt dels faktiskt vikt och även skrymmande vikt. För att hitta det mest prisvärda alternativet för just ert sändning är det därför viktigt att jämföra totalkostnaden med kostnaden per flakmeter. Kontakta EDS för lastbilstransport priser.

 

Lastbilar | Express Delivery

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport