Importera från USA

Importera från USA med EDS Logistics. Vi erbjuder er tillgång till den största ekonomin i världen med skräddarsydda lösningar som matchar er förfrågan.

  • Konkurrenskraftiga priser
  • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
  • Snabb och personlig service
bg-image

Varför importera från USA till Sverige?


Att importera från USA till Sverige kan erbjuda betydande möjligheter för företag. USA:s breda sortiment av varor och tjänster, kombinerat med en stark dollarkurs, kan göra det attraktivt att importera från USA. Men med detta följer också vissa utmaningar, inklusive att navigera i komplexa tullregler och förstå det amerikanska affärsklimatet.

Med EDS Logistics vid er sida blir importen från USA till Sverige enkel och lönsam. Tack vare vår expertis kan ni dra nytta av USA:s omfattande utbud av produkter och tjänster. Vi hanterar den komplexa importen samt tullreglerna, så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Sea freight

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

Kontakta oss

Importera från USA som företag: Vad behöver ni veta?

När ni vill importera från USA som företag, är det viktigt att förstå de specifika krav och regler som gäller. USA har sina egna tull- och handelsregler som kan skilja sig avsevärt från EU:s regler. Det kan innebära att ni behöver betala tullavgifter och uppfylla särskilda licenskrav för att importera vissa varor från USA. Dessutom finns andra avgifter att tänka på, som moms, och vissa regleringar kan gälla för specifika typer av varor. EDS Logistics kan erbjuda expertis och stöd för att hjälpa er att navigera genom dessa regler och säkerställa att er import från USA går så smidigt som möjligt. 

Vårt team av erfarna logistikagenter kommer att arbeta tätt med er för att förstå era specifika behov och skräddarsy en lösning för att importera från USA som bäst passar er verksamhet. Med vår hjälp kan ni maximera fördelarna med att importera från USA, medan ni fokuserar på det ni gör bäst – att driva och utveckla ert företag.

flygfrakt

Innan ni börjar importera från USA:

Eori-nummer

Ett grundläggande krav för att få inleda importen från USA är att ditt företag är registrerat i EU:s register över ekonomiska aktörer, Eori (Economic Operator Registration and Identification), och har tilldelats ett Eori-nummer. En ansökan om ett Eori-nummer kan göras kostnadsfritt via Tullverket på deras webbplats: tullverket.se. 

Tull och skatter

När ni importerar från USA till Sverige, är en av de största kostnaderna ofta tullar och skatter. Tullar är de avgifter som läggs på varor när de korsar internationella gränser. Tullsatserna varierar beroende på vilken typ av vara det är och dess ursprungsland.

Förutom tullavgifter, kan det också tillkomma moms på varor som importeras från USA. Momsen baseras på det totala värdet av varorna, inklusive kostnaden för frakt och försäkring, samt eventuella tullavgifter.

Det är också värt att notera att Sverige tillämpar tullfrihet för vissa typer av varor, medan andra kan ha reducerade tullsatser. Det kan vara klokt att konsultera en expert, som EDS Logistics, för att förstå alla potentiella tull- och skatteförpliktelser innan du börjar importera från USA.

Exportlicenser och certifikat

Vissa typer av varor kräver särskilda licenser eller certifikat för att importeras från USA. Till exempel, vissa livsmedel, växter, djur, läkemedel, kemikalier och tekniska varor kan kräva särskilda hälso- och säkerhetscertifikat, tekniska certifikat eller till och med specifika importlicenser.

Det är viktigt att kontrollera vilka licenser eller certifikat som kan behövas för de specifika varorna ni planerar att importera, eftersom brist på korrekt dokumentation kan leda till förseningar eller till och med beslagtagande av varorna vid tullen.

Export Kina

Snabbguide för att importera från USA:

1.  Ansök om ett Eori-nummer från Tullverket. Detta nummer är nödvändigt för alla företag som genomför handel med länder utanför EU.

2. Undersök produktkraven i USA. Detta kan innefatta säkerhetsstandarder, märkning och förpackningskrav.

3. Kontrollera om det finns några importrestriktioner för din produkt i Sverige eller exportrestriktioner i USA.

4. Lämna in en tulldeklaration till Tullverket när du importerar. Detta dokument anger vilka varor du importerar, deras värde, och varifrån de kommer.

5. Var medveten om att svensk moms ska läggas till på fakturorna vid import från USA. Detta gäller oavsett om den amerikanska försäljningsskatten har tillämpats eller inte.

Gostransport med flygplan | Express delivery

Importera från USA med EDS Logistics

Att importera från USA som företag kan vara en komplex process, men med EDS Logistics vid er sida blir det betydligt enklare. Som er partner för att importera från USA, erbjuder vi omfattande logistiktjänster som omfattar hela processen från bokning till slutdestination.

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt. 
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering. 
  • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms. 

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad kostar det att importera från USA?

Kostnaden för att importera från USA varierar beroende på flera faktorer, inklusive varans typ, vikt, storlek och värde. Kostnader kan innefatta frakt, försäkring, tullavgifter, skatter och andra avgifter. Det kan också finnas extra kostnader för speciella licenser eller certifikat som behövs för att importera vissa varor. EDS Logistics kan hjälpa er att förstå alla de potentiella kostnaderna och göra processen så kostnadseffektiv som möjligt.

Hur mycket kostar tull från USA?

Tullsatserna för att importera varor från USA till Sverige varierar beroende på typen av varor som importeras. Tullsatsen kan vara en procentandel av varans värde, eller en fast summa per vikt- eller måttenhet. Vissa varor kan även vara föremål för ytterligare skatter eller avgifter. 

Vem ska betala tull vid import?

I de flesta fall är det importören, det vill säga det företag eller den person som tar in varan till landet, som är ansvarig för att betala alla tullar, skatter och avgifter vid import. Detta inkluderar även att hantera eventuell tulldeklaration. Det är viktigt att förstå alla dessa kostnader och skyldigheter innan du börjar importera från USA som företag.

Vilket transportmedel är mest kostnadseffektivt för att importera från USA till Sverige?

Valet av transportmedel för att importera från USA beror på flera faktorer, inklusive varans typ, storlek, vikt och hur bråttom du har med leveransen.

 

  • Sjöfrakt är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att transportera stora volymer varor över långa avstånd. Det tar längre tid än luftfrakt, men kostnaden per kilo är betydligt lägre. Detta kan vara ett bra alternativ för bulkvaror eller varor som inte är tidskänsliga.

 

  • Flygfrakt är snabbare men också dyrare. Det kan vara det bästa valet för tidskänsliga varor, små varor, eller varor med högt värde.

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

Transparenta

Vi är transparenta kring rutt, kostnader och vital information som rör er frakt

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transporter