Järnvägstransport

Vi på EDS arbetar med några av Sveriges största verksamheter inom produktionsindustri och kan hjälpa ert företag med affärskritiska leveranser eller ta helhetsansvar för era logistikutmaningar.

  • Korta transittider
  • FTL  / LCL
  • Snabb och personlig service

Vi på EDS arbetar med några av Sveriges största verksamheter inom produktionsindustri och kan hjälpa ert företag med affärskritiska leveranser eller ta helhetsansvar för era logistikutmaningar.

  • Korta transittider
  • FTL  / LCL
  • Snabb och personlig service

Järnvägstransport – Ett miljövänligt fraktalternativ

Att boka järnvägstransport är flexibelt, tillförlitligt, ekonomiskt och framförallt ett grönt fraktalternativ. Att frakta via järnväg är faktiskt det mest miljövänligaste alternativet inom Sverige, Europa och till Kina. Eftersom transporter på järnväg kan frakta stora mängder gods och bidrar till lägre koldioxidutsläpp blir järnvägstransporter ett kostnadseffektivt och miljövänligt fraktalternativ.  

Järnvägstransport med EDS | EDS

Vad gör järnvägstransport så bra? 

Antalet transporter på järnväg har ökat kraftigt de senaste 20 åren. Idag står Kina och USA för 50% av det globala antalet tågtransporter. Den vanligaste lasten som görs via järnvägstransporter är mineraler, kol och jordbruksprodukter. Godstransport på järnväg är särskilt effektiva för längre sträckor eftersom en förare kan förflytta flera containrar med stora volymer genom ett tåg, med färre stopp. Järnvägstransport drivs också ofta av elektricitet vilket inte påverkas av något bränsletillägg eller förändringar i oljepris. Transportsektorn står för cirka 24 procent av de totala koldioxidutsläppen i världen, av dessa står järnvägstransporter för 1 procent. Att transportera gods på järnväg blir därmed ett grönare transportsätt som bidrar till mycket mindre utsläpp av koldioxid. Dessutom skiljer sig transport på järnväg sig en aningen från andra transportsätt i och med att transporten inte kräver något transportdokument. 

Järnvägstransport på räls | EDS

Intermodala transporter med järnvägstransport

EDS samverkar för intermodala transporter och skapar mer miljövänliga transportsätt. Intermodala transporter betyder att fler transportsätt används för att frakta ett gods. Detta för att i större utsträckning nyttja vårt järnvägsnät. Våra containrar och trailers som används är kompatibla med både väg- och järnvägstransporter

Detta innebär att det inte är nödvändigt att lossa eller lasta vid transitpunkter. Containern eller trailern förflyttas från tåg till lastbil efter behov. EDS erbjuder även LTL (Less than Trailer Load) trailers eller containrar där ditt gods samlastas med andras gods. Transittiden för FCL är ofta kortare än för LCL på grund av en mer omfattande process. 

FCL

När ni bokar en Full Container Load (FCL) med EDS bokar ni en hel container för ert gods, oavsett hur stor del av containern som fylls. Det är ett fördelaktigt alternativ om ni ska frakta stora mängder som fyller en hel container. En av de främsta fördelarna med att köra gods i en full container är att containern stängs och förseglas hos leverantören och inte öppnas förrän mottagaren har tagit emot leveransen.

LCL

I en LCL-shipping delar olika avsändare en container. När lastvolymen inte räcker till för att fylla en full container är en LCL-lösning vanligtvis billigare, eftersom kostnaden för att frakta en full container delas med flera. Jämför man kubik-kostnaden mellan en LCL-transport och en FCL-transport, blir LCL-frakt högre, men det totala priset är ofta lägre.

Intermodala transporter | EDS

Fördelar med järnvägstransport 

De främsta fördelarna med järnvägstransport är att det är ett grönare fraktalternativ med frekventa och stabila avgångs- och ankomsttider. EDS har dessutom möjlighet att skräddarsy järnvägstransporter med andra transportsätt vilket skapar tidseffektiva möjligheter att frakta stora volymer både inom och utanför EU. 

 

Fördelar med järnvägstransport | EDS

Järnvägstransport med EDS

Genom att boka järnvägstransport med EDS kan ni bli ett steg närmare att uppnå era klimatmål. Vi på EDS arbetar med några av Sveriges största verksamheter inom produktionsindustri och kan hjälpa ert företag med affärskritiska leveranser eller ta helhetsansvar för era logistikutmaningar.

Järnvägstransport med EDS genom skog | EDS

Få ett prisförslag på järnvägstransport.

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom kort.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Vad är järnvägstransport?

Järnvägstransport rör gods som transporteras nationellt och internationellt via järnvägsnätet. Kontakta EDS för att boka er järnvägstransport med oss. Vi tar ett helhetsansvar för era utmaningar och tillhandahåller dedikerade logistiklösningar. 

Vilka är fördelarna med järnvägstransporter?

De främsta fördelarna med transport på järnväg är att det ett kostnadseffektivt och miljövänligt fraktalternativ med frekventa och stabila avgångs- och ankomsttider. 

Järnvägstransporter med Express Delivery | EDS

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport