Möt vår nya kollega: Niclas Jacobsen 

EDS Logistics

I denna intervju ger Niclas oss en inblick i hans yrkesmässiga och personliga resa. Från sina tidiga år i Landvetter, genom sin erfarenhet i Schenkers lager och Jetpak vid Landvetter flygplats, till hans nuvarande position på EDS Logistics. Niclas berättar om hans strävan att utmana sig själv, vilket drev honom till EDS Logistics, och hans passion för den variation och serviceinriktade verksamhet företaget erbjuder.

Niclas Jabobsen

Kan du ge oss en inblick i ditt liv och din yrkesbakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Landvetter, en plats som har varit en betydande del av min livshistoria. Min yrkesbana inom transportbranschen tog sin början på Schenkers lagerlokaler, belägna i Bäckebol och sedan vidare till Marieholm. Efter att ha skaffat mig en gedigen erfarenhet och en stark grund inom branschen, tog jag klivet vidare till Jetpak, beläget på Landvetter flygplats.

Vad var det som lockade dig att börja arbeta på EDS Logistics?

Mitt beslut att ansluta mig till EDS Logistics var drivet av min önskan att utmana mig själv och testa något nytt. Det var verksamhetens variation och möjligheten att arbeta på ett lösningsorienterat och serviceinriktat sätt som lockade mig. Dessutom hade jag haft tidigare samarbeten med EDS och alltid varit imponerad av den höga servicenivån och den kompetens jag mötte.

Vilken roll har du på EDS Logistics och hur har din första tid i denna roll varit?

För närvarande arbetar jag i Operations på EDS Logistics, en roll som innebär att jag ständigt lär mig nya saker. Jag befinner mig också i en process av att utbilda mig inom området flygfrakt. Det jag verkligen uppskattar är den familjära atmosfären på EDS. Vi arbetar alla tillsammans som ett starkt och sammanhållet team, vilket bidrar till att jag trivs utomordentligt väl i min roll.

Vad gör du på din fritid? Vilka intressen och hobbies har du?

På min fritid ägnar jag mig främst åt sport, familj och vänner. Dessa tre saker är mina fristäder, platser där jag kan koppla av, återhämta mig och njuta av livet bortom arbetsplatsen.

Om du fick möjlighet att lära dig någon ny färdighet eller hobby, vad skulle det vara?

När det kommer till att lära mig något nytt, tror jag att jag hellre skulle vilja utveckla de färdigheter jag redan besitter och bli ännu bättre på dem. Jag har aldrig varit speciellt draget till kreativa sysslor som att sjunga, spela instrument eller måla, men kanske är det en utmaning jag skulle kunna ta mig an i framtiden.

Om du kunde resa var som helst i världen, var skulle du välja att åka och varför?

Det finns många platser i världen jag skulle vilja besöka. Tyvärr begränsas vi alla ibland av tid och ekonomi. Men om jag fick välja en plats att besöka just nu, skulle det nog vara Seychellerna. Jag har alltid drömt om att besöka denna fantastiska plats innan den förändras eller försvinner.