Vad är 5PL logistik

En femtepartslogistik, även känd som 5PL, är ett kontrolltorn där en organisation lägger ut alla sina leveranskedjor till ett logistikföretag som EDS. 5PL-företaget engagerar sig i att planera, organisera och implementera kundens logistiklösningar. 5PL-logistik är ett relativt nytt begrepp inom logistikbranschen och speglar utvecklingen av fullständig logistisk integration genom många outsourcade leverantörer. 5PL innebär en helt integrerad 5pl logistiklösning som omfattar hela försörjningskedjan från början till slut genom flera outsourcade tjänsteleverantörer. En avgörande faktor för att lyckas med detta är effektiv integration av IT- och datorsystem för att säkerställa synlighet i realtid och kontroll över hela leveranskedjan oavsett hur många olika leverantörer som är inblandade. EDS är ett innovativt logistikföretag och möter kundens behov i logistikkedjan. 

Hur fungerar 5PL logistik

Den mest omfattande logistiklösningen är 5pl logistik. I det här fallet lägger kunden inte bara ut delar av sin försörjningskedja, vilket är fallet med en 4PL-modell. Istället anlitar man ett dedikerat logistikföretag som EDS för att hantera hela sitt nätverk av försörjningskedja – från tillverkning till förpackning och lagring till transport. Att tillämpa 5PL logistiklösningar på ett företag innebär också att tillhandahålla ett ramverk för planering, implementering och leverans av olika aspekter av en försörjningskedja. Detta inkluderar material, tjänster, information och kassaflöde som kräver planering, leverans, schemaläggning och spårning av försändelserna.

Genom de olika processerna i försörjningskedjan samarbetar femtepartslogistik med tjänsterna i tredjepartslogistik (3PL) och fjärdepartslogistik (4PL) samtidigt, och hanterar alla nätverk i försörjningskedjan.  

Fördelar med att använda 5PL

5PL är relativt nytt tillskott till logistikområdet. Femtepartslogistik har förmågan att hantera flera försörjningskedjor vilket gör det till ett attraktivt erbjudande för etablerade eller snabbväxande e-handelsföretag, där ett effektivt försörjningsnätverk är avgörande. 

Med framväxten av ny teknik som har potential att omvandla försörjningskedjor kan det vara strategiskt och kommersiellt vettigt att samarbeta med ett 5PL-företag, särskilt om ert företag säljer via digitala kanaler.

5PL lager | EDS

Skillnad på 4PL och 5PL 

För vissa företag kanske 5PL inte är en idealisk lösning. Företag med mindre volymer och som inte ännu är digitaliserade i stor utsträckning, är det inte lika lönsamt att anställa en 5PL-lösning framför en 4PL-lösning. Nyckeln för en 5PL-lösning är strävan att minimera kostnaderna där det är möjligt. En bra del av detta kräver att ditt företag är helt elektroniskt från början till slut. EDS är ett dedikerat logistikföretag, vi tillhandahåller både 4-PL- och 5-PL-lösningar.

5PL logistik i hamnen | EDS

5PL med EDS

EDS erbjuder kvalitetssäkrade globala logistiklösningar för alla transporter. Vi tar ett helhetsansvar för er logistikkedja, från order till slutleverans – och optimerar strategiskt er kontinuerliga orderprocess. Vi fokuserar alltid på ert företags behov och som kund har ni tillgång till vår personliga support 24/7, 365 dagar om året.

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

Certifierade

Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

FAQ

Vad är 5PL? 

En femtepartslogistik, även känd som 5PL, är ett kontrolltorn där ett företag lägger ut alla sina leveranskedjor till ett dedikerat logistikföretag som EDS. Kontakta EDS för att uppgradera dina logistiklösningar till 5PL. Kontakta EDS för att ta del av innovativa logistiklösningar.

Fördelar med 5PL

Femtepartslogistik har förmågan att hantera flera försörjningskedjor vilket gör det till ett attraktivt erbjudande för etablerade eller ett snabbväxande företag, där ett effektivt försörjningsnätverk är avgörande. Genom EDS kan ert företag ta del av innovativa logistiklösningar. Kontakta oss idag.

FAQ om 5PL | EDS

Vill du veta vad 5PL kan göra för ditt företag?

Fyll i formuläret och vi kontaktar dig inom 5 minuter.

Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.