Importera från Kina

Vi erbjuder kompletta lösningar för att importera från Kina som företag, både med sjöfrakt och flygfrakt. 

 • Konkurrenskraftiga priser
 • Kvalitetssäkrade logistikkedjor
 • Snabb och personlig service
bg-image
usp

Containerfrakt

usp

Break-bulk

usp

Dörr-till-dörr

usp

Supply Chain Management

usp

Project Cargo Shipping

Hur går importen till för företag?

Att importera från Kina som företag är inte lika enkelt som det låter. Till att börja med måste ert företag registreras som importör och tilldelas ett Eori-nummer. Eori står för “Economic Operator Registration and Identification” och behövs när en tulldeklaration för import från eller export till land utanför EU ska lämnas, och annan tullrelaterad verksamhet. Ansökan är kostnadsfri och görs via Tullverkets hemsida

Kina ligger utanför EU och därmed kan det finnas vissa tullhinder och andra restriktioner vid när man ska importera från Kina. EU:s förhållningsregler för att importera från Kina är strikta och inte förhandlingsbara. Därför krävs det att man som importör ser till att allting följs, exempelvis RoHS-direktivet som syftar till att minska riskerna för människors hälsa och för miljön genom att begränsa farliga ämnen i elektrisk/elektronisk utrustning. Om inte alla krav uppfylls kan nämligen godset stoppas i tullen och returneras tillbaka till Kina. Vi på EDS är en dedikerad aktör som ser till att allt blir rätt från början till slut för att minimera risken med importen.

Fördelar

 

 • Låga tillverkningskostnader
 • Lågt minsta ordervärde (MOQ)
 • Högkvalitativa produkter
 • Enkelt att bedriva företagsverksamhet

 

Import av varor från Kina | Express Delivery

Vilka varor kan man importera?

Man kan importera de flesta produkter från Kina, där de vanligaste är textil, accessoarer, bilprodukter, köksutrustning, keramik och elektronik – det största segmentet är verkstadsprodukter som utgör ~50% av allt som importeras till Sverige från Kina. Dock måste de produkter som man importerar från Kina uppfylla lagar och förordningar på den marknad man ska sälja dem på. Olika varor kräver olika tillstånd. 

Krav för varor

Varor man säljer vidare inom EU måste klassas som säkra, och behöver därför uppfylla kraven för CE-märkning. När en produkt är CE-märkt innebär det att tillverkare eller importör försäkrar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Exempelvis måste leksaker och skyddsutrustning vara CE-märkta. 

Ska man importera varor från Kina regelbundet kan man även behöva andra tillstånd. Ett sådant tillstånd kan exempelvis vara betalningsanstånd och tillstånd till samlad garanti. 

Importera varor från Kina | Express Delivery

Tullavgifter från Kina

När man importerar från Kina behöver mottagaren också betala tull på godsen utöver kostnaden för frakten. Tullvärdet är ett sammanlagt värde av godsets kostnad, frakt- och försäkringskostnader, lastning, lossning och hantering fram till EU. Tullsatserna vid import Kina varierar mellan 0 och 20 procent enligt tullverket, men det förekommer även högre tullsatser för vissa varor. Kostnaden skiljer sig från vara till vara.

EDS konsulterar er gärna om Incoterms som beskriver vem som står för risken under transporten, vem som ska betala kostnaderna och vilka skyldigheter köparen och säljaren har. Genom att följa dessa termer kan säljare och köpare undvika onödiga missförstånd gällande godset. All information om vilka tullsatser som gäller vid import från Kina, hur man tar in varor i Sverige och hur man klassificerar dem korrekt finns på Tullverkets hemsida.

import och export | Express Delivery

Avgifter som kan tillkomma

Avgifterna kan skilja sig från olika leveranser beroende på vad som står i leveransvillkoren som säljaren och köparen har kommit överens om. 

I avtalet framkommer det vem som:

– står för frakt och övriga kostnader i samband med transporten

– står för risken vid eventuellt godsskada eller förlust

– betalar tull och skatt i importlandet

Kostnaden för frakten baseras på olika faktorer och skiljer sig från varje leverans beroende på: typ av gods, volym och vikt. Dessutom påverkar oljepriset, växelkursen och vilka transportmetoder man väljer den totala kostnaden för att importera från Kina.

Vi på EDS tillhandahåller en offert för ert företag inom 30 minuter, med reservation för om vi behöver kontakta våra lokala agenter i Kina för lokala kostnader om det är en EXW- eller FCA-frakt. 

Hamnpersonal importerar varor med EDS | Express Delivery

Skiljer sig export och import från Kina?

Det är inget större skillnad i utförandet på att exportera eller importera från Kina. Vid både export och import från Kina behöver man ansöka om ett Eori-nummer hos Tullverket. Det är också viktigt att se över vilka produktkrav och tillstånd som behövs för respektive land.

Vid både export och import ska man lämna en tulldeklaration. När man importerar lämnar man en importdeklaration och uppger vilka varor som ska importeras, värdet på godset och vilka avgifter som ska betalas. Moms ska betalas och redovisas i Sverige. När man beräknar importmomsen multiplicerar man momssatsen med produktens tullvärde. Tullvärdet är summan av priset för varan, frakt, försäkring, tull och andra statliga skatter samt kostnader som till exempel transport- och försäkringskostnader.

Vid export lämnar man en exportdeklaration med samma typer av uppgifter som vid importdeklarationen. Dock kan Tullverket kräva ytterligare uppgifter vid export, exempelvis exporttillstånd, exportlicens och exportbevis. Man betalar inte heller någon moms vid export.

Hamn i Kina | Express Delivery

Import från Kina till Sverige med EDS

EDS är ett innovativt logistikföretag som utmanar traditionella transportföretag med kompletta, dedikerade logistiklösningar. Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt. Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering och råder om valet av Incoterms.

Vi erbjuder kompletta lösningar för att importera från Kina som företag. Att anlita oss för allt som rör er logistik är tryggt för er som kund. Vi garanterar skyddad transport där era varor kommer fram säkert, smidigt och så snabbt som möjligt.

Importera varor med EDS | Express Delivery

Skicka en förfrågan och få ett prisförslag

 

 • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
 • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
 • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Hur vill du bli kontaktad?
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

FAQ

Hur fungerar tull från Kina?

Tullsatserna vid import Kina varierar mellan 0 och 20 procent. Kostnaden skiljer sig från vara till vara.

 

 

Få ett prisförslag
Vad kostar det att importera från Kina?

I leveransvillkoren framgår vem som ska stå för vilka kostnader i samband med frakten. EDS tillhandahåller bra villkor för en kostnadseffektiv import från Kina. Kontakta EDS för en offert på vad det kostar att importera från Kina.

 

Få ett prisförslag
Vad kan du importera från Kina?

Kina erbjuder en mängd olika produkter som kan importeras, inklusive elektronik, kläder, möbler, och fordonsdelar. Det breda utbudet av varor inkluderar även leksaker, köksartiklar, smycken, fordon och industriella maskiner. 

Vem ska betala tull vid import från Kina?

När du importerar till Sverige är det vanligt att importören ansvarar för att betala tullavgifterna. Men detta är inte alltid fallet, och beror på vilken Incoterm som valts. Tullavgifterna beror på varans värde, klassificering och ursprungsland. Det är viktigt att vara medveten om att tullregler och tullsatser kan variera mellan olika länder.

Vad importeras mest till Sverige från Kina?

Verkstadsprodukter står för ungefär hälften av all import från Kina till Sverige.

Vilket är det bästa transportsättet för att importera från Kina?

Valet av bästa transportsätt för att importera från Kina beror på flera faktorer, såsom tidsrestriktioner, budget och typ av varor som importeras. De vanligaste transportsätten för att importera från Kina inkluderar:

 • Sjöfrakt till/från Kina, särskilt containerfartyg, är oftast det mest kostnadseffektiva alternativet för stora volymer och mindre tidskänsliga leveranser. Det tar vanligtvis längre tid än andra transportsätt, men har fördelar som låg kostnad per enhet och möjlighet att transportera stora mängder varor samtidigt.

 

 • Flygfrakt är snabbare än sjöfrakt och är det bästa alternativet när leveranstiden är kort. Det är särskilt lämpligt för lätta och tidskänsliga varor, såsom elektronik eller provleveranser. Flygfrakt är dock oftast dyrare än sjöfrakt.

 

 • Järnvägstransport mellan Kina och Europa, som kallas “Silk Road” eller “One Belt, One Road”-initiativet, har blivit allt mer populärt. Det erbjuder en balans mellan kostnad och hastighet och kan vara ett attraktivt alternativ för att transportera varor mellan Kina och europeiska destinationer.

 

 • Vägtransport kan vara ett lämpligt alternativ för import från Kina om det finns bra infrastruktur och om varorna ska levereras till närliggande eller angränsande länder. Vägtransport erbjuder flexibilitet och relativt snabb leverans, särskilt för mindre volymer av varor. Det kan vara särskilt fördelaktigt för regionala eller inrikesleveranser inom Europa. Det är viktigt att notera att vägtransportens kostnad och effektivitet kan påverkas av faktorer som vägavgifter, tullar och eventuella gränshinder som kan uppstå under transporten.
Import kina | Express Delivery

Behöver ni en lösning på er transport- och logistikutmaning?

HÖR AV ER TILL OSS IDAG

Sex anledningar att välja EDS

Pålitlig

Vi har 99,5% leveranssäkerhet

Snabb service

Vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter

Personlig support

Vi erbjuder personlig support 24/7, 365 dagar om året

usp

Certifierade

vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001

Minskat koldioxidavtryck

Vi arbetar med strategiskt utvalda partners för att minska vårt globala koldioxidavtryck

Miljömedveten

Vi har möjligheten att återkoppla med miljörapporter på våra transport