Container mått

Godstransport | Express Delivery

Container mått

Container mått kan variera beroende på typen av container och dess syfte. Godsets storlek är den faktor som avgör vilken lösning som blir mest lönsam, beroende på hur stor plats godset behöver i en container. Det är därför viktigt att känna till dessa mått när ni planerar en transport, så att ni kan välja rätt typ av container för era varor.

Här är några av de vanligaste måtten på containrar:

20-fots container:

6,06 meter lång, 2,44 meter bred och 2,59 meter hög. Den här containern är vanligtvis lämplig för mindre försändelser och kan rymma cirka 33 kubikmeter last.

40-fots container:

12,19 meter lång, 2,44 meter bred och 2,59 meter hög. Den här containern är mer lämplig för större försändelser och kan rymma cirka 67 kubikmeter last.

40-fots high cube-container:

12,19 meter lång, 2,44 meter bred och 2,89 meter hög. Den här containern har samma längd och bredd som den vanliga 40-fots containern, men är högre och kan rymma cirka 76 kubikmeter last.

45-fots container:

13,72 meter lång, 2,44 meter bred och 2,59 meter hög. Den här containern är vanligtvis använd för långa försändelser och kan rymma cirka 86 kubikmeter last.

Container mått | EDS

FCL eller LCL

En FCL-freight tenderar att vara säkrare eftersom den har exklusiva rättigheter till hela containern. Det betyder att den inte är i kontakt med last från andra avsändare – som i fallet med LCL-frakt – och att den inte riskerar skada eller kontaminering från andra varor.

FCL-shipment är vanligtvis det bättre alternativet för brådskande försändelser eller för försändelser som behöver anlända före ett fastställt datum. LCL lämpar sig bättre för försändelser med flexibla datum.
LCL-frakt betalar man endast för den volym och vikt som försändelsen tar upp i containern

lcl eller fcl

Få ett prisförslag på containerfrakt 

När ni ska transportera en container eller skicka container till utlandet finns EDS här vid er sida. Vi tillhandahåller flera olika transportsätt med containerfrakt. Med oss kan ni frakta alla olika typer av gods inklusive farligt gods.

  • Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt.
  • Vi tillhandahåller allt från globala logistikprojekt till tullhantering.
  • Vi har lång erfarenhet av internationell handel och incoterms.

✓ Valid number ✕ Invalid number
Accept user terms and conditions(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.