Guide: Incoterms®: DPU 2020

DPU Incoterms | EDS Logistics

Vad står DPU incoterms för?

DPU, som står för Delivered at Place Unloaded, är en incoterm som används inom internationell handel. DPU innebär att säljaren har ansvaret för att leverera godset till en angiven destination och avlasta det från transportmedlet vid destinationen.

Vad innebär DPU incoterms 2020?

DPU innebär att säljaren har ansvar för att organisera och täcka kostnaderna för att transportera godset till den angivna destinationen. Säljaren är också ansvarig för att avlasta godset från transportmedlet vid destinationen. När godset har avlastats går risken över till köparen.

I DPU går risken över: när godset har avlastats vid den angivna destinationen.

I DPU står köparen för kostnaden: Köparen är ansvarig för transportkostnaderna från destinationen till slutdestinationen, inklusive eventuella vidare transportkostnader och tullavgifter som kan uppstå.

I DPU har köparen ansvar: Köparen är ansvarig för att arrangera och täcka kostnaderna för vidare transport från destinationen till slutdestinationen, samt eventuella tullformaliteter och dokumentation som kan krävas för importen.

Fördelar med DPU incoterms

Fördelarna med att använda DPU är att säljaren har ansvaret för att avlasta godset vid destinationen, vilket kan vara bekvämt för köparen. Det ger köparen möjlighet att ha större kontroll över transportprocessen efter avlastningen och att välja den mest kostnadseffektiva transportlösningen för vidare transport.

Viktigt att tänka på med DPU incoterms 2020

Det är viktigt att notera att DPU inte inkluderar alla kostnader och risker som kan uppstå under hela transportprocessen. Köparen är ansvarig för att täcka kostnaderna för vidare transport från destinationen till slutdestinationen, inklusive eventuella tullavgifter och andra avgifter. Det är också viktigt att säljaren och köparen har en tydlig överenskommelse om den angivna destinationen och att kommunikationen är klar när det gäller leveranstid och övriga detaljer.

DPU incoterms med EDS

Vi på EDS Logistics kan hjälpa er som både säljare och köpare att hantera kostnader och risker vid frakt enligt DPU-Incoterms. Vi erbjuder professionella logistiktjänster för att underlätta och effektivisera er internationella handel och transportprocess. Kontakta oss på EDS Logistics för att få mer information om hur vi kan hjälpa er.

Frågor om incoterms?

Ställ gärna din fråga så hjälper vi att besvara den!

Namnlös(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.