Guide: Incoterms®: CFR 2020

CFR Incoterms | EDS logistics

Vad står CFR incoterms 2020 för?

CFR, som står för “Cost and Freight”, är ett vanligt incoterms som används inom internationell handel. CFR innebär att säljaren ansvarar för att leverera godset till den angivna destinationen och täcker kostnaderna för frakt till denna destination. Dock är säljaren inte ansvarig för att teckna försäkring för godset under transporten.

Vad innebär CFR incoterms?

CFR innebär att säljaren är ansvarig för att arrangera och täcka kostnaderna för transporten av godset till den angivna destinationen. Säljaren tar på sig ansvaret för att transportera godset till destinationen och täcka fraktkostnaderna. När godset har avgått från lastningshamn går risken för förlust eller skada över till köparen.

CFR Incoterms | EDS Logistics

I CFR går risken över: När godset har avgått från lastningshamn.

I CFR står säljaren för kostnaden: Säljaren är ansvarig för kostnaderna för frakten av godset till destinationen.

I CFR har säljaren ansvar: Säljaren är ansvarig för att arrangera transporten av godset till den angivna destinationen.

Fördelar med CFR incoterms

Fördelarna med att använda CFR är att säljaren tar på sig ansvaret att organisera och täcka kostnaderna för transporten av godset till destinationen. Detta kan vara fördelaktigt för köpare som inte har erfarenhet eller resurser att hantera transporten själva. Säljaren ansvarar för att godset når den angivna destinationen, vilket ger köparen trygghet i att godset kommer fram i tid och till rätt plats.

Viktigt att tänka på med CFR incoterms 2020

Det är viktigt att notera att CFR inte inkluderar försäkring av godset under transporten. Detta innebär att köparen är ansvarig för att teckna en försäkring för godset om det behövs för att täcka eventuella skador eller förluster under transporten. Köparen är också ansvarig för att täcka kostnaderna för lossning av godset samt eventuella tullavgifter och andra avgifter vid importen.

CFR incoterms med EDS

Vi på EDS Logistics kan hjälpa er som både säljare och köpare att säkerställa kostnader och risker vid frakt enligt CFR-Incoterms. Vårt erfarna team kan hantera er transport och tullformaliteter för att underlätta er internationella handel och säkerställa en smidig leverans. Kontakta oss på EDS Logistics för mer information om våra logistiktjänster.

Frågor om incoterms?

Ställ gärna din fråga så hjälper vi att besvara den!

Namnlös(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.