Guide: Incoterms®: DDP 2020

DDP Incoterms | EDS

Vad betyder DDP incoterms?

DDP, som står för Delivered Duty Paid, är en incoterm som används inom internationell handel. DDP innebär att säljaren har ansvaret för att leverera godset till köparens angivna destination, inklusive att bära alla kostnader och risker för transport samt tullavgifter fram till slutdestinationen.

Vad innebär DDP incoterms 2020?

DDP innebär att säljaren har ansvar för att organisera och täcka kostnaderna för transporten av godset till köparens angivna destination. Säljaren bär också risken för förlust eller skada på godset fram till dess att det har levererats till destinationen. Dessutom är säljaren ansvarig för att betala eventuella tullavgifter och andra avgifter som kan uppstå vid importen av godset.

Fördelar med DDP incoterms

Fördelarna med att använda DDP är att säljaren tar hand om alla kostnader och risker för transport och tullavgifter fram till köparens destination. Det ger köparen en bekväm lösning där de inte behöver oroa sig för att organisera eller täcka dessa kostnader. Det minskar ansvaret gällande risken för köparen för förlust eller skada på godset under transporten.

Viktigt att tänka på med DDP incoterms 2020

Det är viktigt att notera att DDP innebär att säljaren tar på sig ett större ansvar och kostnader än andra incoterms. Det kräver också en noggrann överenskommelse och tydlig kommunikation mellan säljaren och köparen när det gäller destinationen och de specifika tullavgifter och regler som kan gälla i importlandet.

DDP incoterms med EDS

Vi på EDS Logistics kan hjälpa er som både säljare och köpare att hantera kostnader och risker vid frakt enligt DDP-Incoterms. Vi erbjuder professionella logistiktjänster för att underlätta och effektivisera er internationella handel och transportprocess. Kontakta oss på EDS Logistics för att få mer information om hur vi kan hjälpa er.

Frågor om incoterms?

Ställ gärna din fråga så hjälper vi att besvara den!

Namnlös(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.