Guide: Incoterms®: CIP 2020

CIP Incoterms | EDS Logistcs

Vad betyder CIP incoterms för?

CIP, som står för Carriage and Insurance Paid To, är en incoterm som används inom internationell handel. CIP innebär att säljaren har ansvaret för att leverera godset till en angiven destination och bära kostnaderna för transport och försäkring fram till den destinationen.

Vad innebär CIP incoterms 2020?

CIP innebär att säljaren har ansvar för att organisera och täcka kostnaderna för transporten av godset till den angivna destinationen. Säljaren ska också teckna en försäkring för godset under transporten och bära kostnaderna för försäkringen. När godset har levererats till destinationen går risken över till köparen.

CIP Incoterms explained | EDS Logistics

I CIP går risken över: när godset har levererats till den angivna destinationen.

I CIP står köparen för kostnaden: Köparen är ansvarig för eventuella vidare transportkostnader från destinationen till slutdestinationen samt eventuella tullavgifter och andra avgifter som kan uppstå.

I CIP har köparen ansvar: Köparen är ansvarig för att arrangera och täcka kostnaderna för vidare transport från destinationen till slutdestinationen, inklusive eventuella tullformaliteter och dokumentation som kan krävas för importen.

Fördelar med CIP incoterms

Fördelarna med att använda CIP är att säljaren tar hand om transporten och försäkringen av godset till destinationen, vilket ger köparen en bekväm lösning. Säljaren bär ansvaret och kostnaderna för transport och försäkring fram till destinationen, vilket ger köparen mer trygghet och minskar risken för förlust eller skada under transporten.

Viktigt att tänka på med CIP incoterms

Det är viktigt att notera att CIP inte inkluderar alla kostnader och risker som kan uppstå under hela transportprocessen. Köparen är ansvarig för eventuella vidare transportkostnader från destinationen till slutdestinationen samt eventuella tullavgifter och andra avgifter. Det är också viktigt att säljaren och köparen har en tydlig överenskommelse om den angivna destinationen och att kommunikationen är klar när det gäller leveranstid och övriga detaljer.

CIP incoterms med EDS

Vi på EDS Logistics kan hjälpa er som både säljare och köpare att hantera kostnader och risker vid frakt enligt CIP-Incoterms. Vi erbjuder professionella logistiktjänster för att underlätta och effektivisera er internationella handel och transportprocess. Kontakta oss på EDS Logistics för att få mer information om hur vi kan hjälpa er.

Frågor om incoterms?

Ställ gärna din fråga så hjälper vi att besvara den!

Namnlös(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.