Steg för steg – Förberedd er sjöfrakt

Importera varor från Kina | Express Delivery

När det gäller internationell handel och sjöfrakt  är det viktigt att ha rätt kunskap och förbereda sig noggrant för att undvika eventuella problem. I denna guide kommer vi att gå igenom de olika stegen som är involverade i en sjöfraktleverans, från att välja rätt typ av container till att ta emot ert gods på destinationen.

  1. Val av container: Kontrollera ert gods storlek och vikt för att avgöra vilken typ av container ni är i behov av? 
  1. Val av incoterms: baserat på var risk-, ägar- och dokumentationsansvaret ska börja och sluta. Ju längre ni kan komma till källan till din leverantör, desto mer kan ni kontrollera hela logistikkedjan. På så sätt ha mer kontroll över risker och kostnader relaterade till transporten. Läs om incoterms här.
  1. Val av speditör: Välj en pålitlig och erfaren speditör som kan hjälpa er med logistiken av eran transport. På EDS agerar vi genom ett världsomspännande nätverk av partners och samarbetar med världens ledande aktörer – som kvalitetssäkrar skyddad transport där era varor kommer fram säkert, smidigt och så snabbt som möjligt. Vi är en oberoende speditör som kan erbjuda flexibla lösningar anpassade till just ert transportbehov. 
  1. Införskaffa nödvändiga dokument: EDS kan hjälpa er med information kring vilka dokument som behövs för er import/export. 
  1. Planera leveransen: Koordinera med EDS och boka leveransen. Stäm av med er leverantör när godset är redo, samt när ni önskar få leverans till ert företag. 
  1. Förbered transporten: Packa och märk er försändelse korrekt enligt kraven för gällande transportsätt. 
  1. Försäkra ert gods: Överväg att köpa en transportförsäkring för att skydda din försändelse i händelse av skada eller förlust. 
  1. Tullklarering: Arbeta med EDS för att säkerställa att all nödvändig tulldokumentation är uppfylld och deklarerad till tullverket.
  1. Övervaka er transport: Spåra ert gods och med hjälp av EDS proaktiva informationsflöde. 
  1. Ta emot ert gods: Vid ankomst, följ de rätta procedurerna för att ta emot eran försändelse och se till att allt har kommit fram säkert och i gott skick.
Containerfartyg | EDS Logisitcs